Marović podnijela ostavke u Vladi i stranci

Potpredsjednica Vlade za spoljnu politiku, ministarka evropskih poslova i potpredsjednica Građanskog pokreta URA Jovana Marović podnijela je ostavku na te funkcije.

Marović je na svom Fejsbuk profilu navela da je funkcije u Vladi i partiji preuzela za velikim entuzijazmom i željom da proces pristupnih pregovora dovedu u završnu fazu, a državu do članstva u Evropskoj uniji.

“S obzirom na to da političke partije prozivaju jedna drugu za nečinjenje putem medija, umjesto da sjednu za sto da se dogovore o ključnim pitanjima i prioritetima od značaja za demokratizaciju i integraciju, ispunjene ovog cilja, odnosno ubrzanje evropskog puta, nije moguće u ovakvim uslovima”, napisala je ona.

Razlog zašto nije ranije napustila te funkcije je, kako kaže, zaokruživanje tehničkog dijela procesa, a koji se odnosi na rekonstrukciju pregovaračke strukture, definisanje procedura u Ministarstvu, uz redovne obaveze u procesu pregovora.

Marović je poručila da smatra da su ona i njen tim u mjeri u kojoj je to bilo moguće, uz sva ograničenja zbog tehničkog mandata Vlade, “uspjeli da urade dosta”.

“Zbog toga želim da zahvalim državnom sekretaru, generalnim direktorima i svim zaposlenima u Ministarstvu evropskih poslova na posvećenosti i iskrenoj želji da Crnu Goru približimo EU. Bilo je zadovoljstvo raditi sa vama. Iako ne na javnim funkcijama, moja misija „Crna Gora u EU“ se ovdje ne završava”, napisala je ona.

O odluci da napusti mjesto potpredsjednice Vlade i ministarke evropskih intergacija, Marović je danas obavijestila predsjednicu Skupštine Danijelu Đurović.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

DIK jednoglasno potvrdio kandidaturu Andrije Mandića

Na sjednici Državne izborne komisije (DIK), na kojoj se ponovo raspravljalo o predsjedničkoj kandidaturi jednog …