Knežević: Ako ne bude većine za Zakon o predsjedniku ići ćemo na prijevremene izbore

Ako je DPS spreman da danas glasa za jednog sudiju Ustavnog suda, onda do ponedeljka može i za četvoro, jer nam je potreban funkcionalni Ustavni sud pošto se kao država nalazimo u institucionalnoj komi, poručio je jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević.

– Takođe očekujemo da DPS povuče sve besmislne ustavne žalbe upućene Ustavnom sudu kojima se opstruiše proglašenje rezultata lokalnih izbora. Već smo jednom saopštili, ako nemamo većinu za Zakon o predsjedniku, svakako da ćemo ići na prijevremene parlamentarne izbore, dodaje on.

Knežević poziva predsjednicu Skupštine da odmah u ponedeljak zakaže novu sjednicu i da se istog dana izjasne o Zakonu o predsjedniku.

– A pošto DPS tvrdi da nemamo 41. poslanika, tj. da neki iz postojeće parlamentane većine neće glasati za pomenuti zakon, javno saopštavam da ću u ime DNP pokrenuti inicijativu za skraćenje mandata Skupštini i raspisivanje prijevremenih izbora. Ovo je poštena ponuda, i na Milu Đukanoviću je da pokaže odgovornost i spremnost da izađemo iz krize tako što će DPS glasati četvoro sudija Ustavnog suda, a mi se obavezujemo da idemo na prijevremene izbore ako se u ponedeljak utvrdi da nemamo većinu, zakljućuje on.

Provjerite slična mjesta

Kralja “kripto valuta” Crna Gora izručuje SAD

Kralj “kripto valuta” Do Kvon, prema odluci podgoričkog Višeg sdua, biće izručen Sjedinjeni Američkim Državama (SAD).To je …