Knežević: Ako ne bude većine za Zakon o predsjedniku ići ćemo na prijevremene izbore

Ako je DPS spreman da danas glasa za jednog sudiju Ustavnog suda, onda do ponedeljka može i za četvoro, jer nam je potreban funkcionalni Ustavni sud pošto se kao država nalazimo u institucionalnoj komi, poručio je jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević.

– Takođe očekujemo da DPS povuče sve besmislne ustavne žalbe upućene Ustavnom sudu kojima se opstruiše proglašenje rezultata lokalnih izbora. Već smo jednom saopštili, ako nemamo većinu za Zakon o predsjedniku, svakako da ćemo ići na prijevremene parlamentarne izbore, dodaje on.

Knežević poziva predsjednicu Skupštine da odmah u ponedeljak zakaže novu sjednicu i da se istog dana izjasne o Zakonu o predsjedniku.

– A pošto DPS tvrdi da nemamo 41. poslanika, tj. da neki iz postojeće parlamentane većine neće glasati za pomenuti zakon, javno saopštavam da ću u ime DNP pokrenuti inicijativu za skraćenje mandata Skupštini i raspisivanje prijevremenih izbora. Ovo je poštena ponuda, i na Milu Đukanoviću je da pokaže odgovornost i spremnost da izađemo iz krize tako što će DPS glasati četvoro sudija Ustavnog suda, a mi se obavezujemo da idemo na prijevremene izbore ako se u ponedeljak utvrdi da nemamo većinu, zakljućuje on.

Provjerite slična mjesta

DIK jednoglasno potvrdio kandidaturu Andrije Mandića

Na sjednici Državne izborne komisije (DIK), na kojoj se ponovo raspravljalo o predsjedničkoj kandidaturi jednog …