Adžić u Kijevu: Ubrzo najveći paket pomoći Ukrajini

Tokom posjete Ukrajini, rukovodilac radom Ministarstva odbrane, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, sastao se u Kijevu sa ministrom odbrane Ukrajine Oleksejem Reznjikovim i njegovim saradnicima iz Ministarstva odbrane, Generalštaba ukrajinskih oružanih snaga i obavještajnih struktura.

Delegaciji Ministarstva odbrane Crne Gore prezentovana je trenutna  bezbjednosna situacija u Ukrajini i razmijenjene su informacije i mišljenja o posljedicama ruske agresije na Ukrajinu i vojnim aktivnostima koje ukrajinske snage preduzimaju u odbrani države.

Ministar Adžić je iskazao punu solidarnost i podršku Vlade Crne Gore i crnogorskih građana ukrajinskom rukovodstvu, oružanim snagama i narodu Ukrajine u njihovoj borbi za zaštitu suvereniteta i nacionalne slobode od agresora. Adžić je potvrdio riješenost Vlade Crne Gore da nastavi sa pružanjem humanitarne i vojne pomoći u koordinaciji sa NATO saveznicima i najavio ubrzo najveći paket podrške Ukrajini.

Ministar Adžić je razgovarao o sigurnosnim i geopolitičkim aspektima nelegalne invazije i sa drugim visokim zvaničnicima. U razgovorima su visoki ukrajinski zvaničnici iskazali veliku zahvalnost Crnoj Gori na iskrenoj i nesebičnoj pomoći.

Provjerite slična mjesta

Vrhovni državni tužilac preuzeo predmet Jelene Perović

Vrhovni državni tužilac Milorad Marković preuzeo je predmet Jelene Perović, direktorice Agencije za sprečavanje korupcije, …