Abazović: Milošević u julu obavijestio nadležne o kokainu koji je juče konfiskovan u Albaniji

uče smo imali veliku akciju zajedno sa Albanijom u kojoj je 400 kilograma kokaina konfiskovano na nalaze i kontrole koje su rađene u Crnoj Gori – i da naglasim, pošto mi se čini da neko to želi da zaboravi, dok je direktor Uprave prihoda i carina bio Rade Milošević, poručio je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

Abazovič je kazao da je Milošević njega, tužilaštvo i policiju u julu mjesecu uredno obavijestio da sumnja da se skriva tovar kokaina, i zatražio specijalnu analizu.

– Onda je zajednički odlučeno da se radi kontrolisana pošljka, da tužilaštvo preuzme svoje mjere i da se obavijesti Albaniju – jer je tovar trebalo da ide na tu stranu. Crna Gora je na krajnje profesionalan način otkrila to što je albanska policija juče samo pošla na lice mjesta, sačekala ljude i odradila hapšenja i konfiskovanja robe – rekao je Abazović.

On je istakao da nijesu sigurni čiji je kokain koji je juče konfiskovan ali da imaju neke operativne podatke.

– Ali ih moramo značajno potkrijepiti dokazima. Svakako ova akcija jeste za pohvalu, a mnogi građani to zaboravljaju uz trenutnu propagandu – jer su ti tovari decenijama prolazili kroz Crnu Goru i niko ih nije identifikovao. E tome se stalo na kraj  – poručio je Abazović.

On je podvukao da će se država boriti da svaki pokušaj krijumčarenja obezglavi.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Kralja “kripto valuta” Crna Gora izručuje SAD

Kralj “kripto valuta” Do Kvon, prema odluci podgoričkog Višeg sdua, biće izručen Sjedinjeni Američkim Državama (SAD).To je …