Predstavnici ASK-a napustili sjednicu parlamenta nakon grubih kvalifikacija Radulovića

a današnjoj sjednici parlamenta na kojoj poslanici raspravljaju o radu Agencije za sprječavanje korupcije (ASK), poslanik Demokratskog fronta (DF) Branko Radulović iznio je grube kvalifikacije na račun predstavnika ove agencije Jelene Perović i Momčila Radulovića, poručujući im da su nedostojni svojih funkcija, a oni su potom napustili sjednicu Skupštine.

– Nijeste dostojni svojih pozicija zato što ste uzeli stan od građana, a lažete da sam ja to uradio. Govorite neistinu, niti jedan moj član nijedan cent nije uzeo od ove države, vi ste uzeli stan od građana. Kako možete da sjedite tu, nijeste dostojni za to – poručio im je Radulović.

On je poručio da u ASK-u brane “mafiju, Mila Đukanovića i njegov nepotizam”.

– Vi kažete da ste postigli fenomanalni rezultat i da vas je Evropska komisija pohvalila. Nije tačno – rekao je Radulović.

Poslanik DF-a je kazao da se u Izvještaju EK kaže da je postignut napredak u odnosu na prethodnika Radonjića, ali istakao u izvješaju postoji jedno veliko “međutim”.

– Međutim kaže da ste vi nedorasli, selektivni, nepravični kao Agencija. Boli vas ovo – kazao je Radulović, poručujući im da će ubrzo biti smijenjeni.

Nakon toga, članovi ASK-a su napustili sjednicu, objašnjavajući da ih Radulović vrijeđa na ličnom nivou i da se služi lažima.

Šaranović: Iniciraćemo proceduru za razrješenje upravljačkih organa ASK-a

Poslanik Demokrata Danilo Šaranović najavio je da će poslanički klub te stranke pokrenuti proceduru za razrješenje upravljačkih organa ASK-a, a Dragan Bojović iz DF-a je kazao da se nada da će na konkursu biti izabrani stručni i nezavisni pojedinci i da će ASK u narednom periodu imati bolje rezultate.

Podsjećamo, Izvještaj o radu Agencije nije dobio većinu na matičnom skupštinskom Odboru, a iz DF-a su saopštili da njhovi poslanici neće podržati Izvještaj.

Šaranović: Iniciraćemo proceduru za razrješenje upravljačkih organa ASK-a

Provjerite slična mjesta

Mekalister: Crna Gora je predvodnik, pozitivna atmosfera iz Podgorice donijeta u Brisel

Premijer Crne Gore Milojko Spajić kazao je da je proširenje EU na Zapadni Balkan pitanje …