Milatović: DPS smišljeno blokira tranziciju vlasti u Podgorici

Zamjenik predsjednika Pokreta Evropa sad i nosilac izborne liste u Podgorici Jakov Milatović kazao je da Demokratska partija socijalista (DPS) zloupotrebom instituta ustavne žalbe, u periodu blokiranog Ustavnog suda, organizovano i unaprijed smišljeno pokušava da blokira tranziciju vlasti u Podgorici.

Podsjetio je da su, i pored podnijetih ustavnih žalbi, konačni rezultati izbora proglašeni u Kolašinu i Budvi.

“Ustavne žalbe u Podgorici su podnijete od strane četiri organizacije ili pojedinca sa direktnim ili indirektnim vezama sa DPS-om. Prema pisanju određenih nezavisnih medija, radi se o radikalno-desničarskim organizacijama i pojedincima, čime se dodatno DPS stavlja u direktnu vezu sa njima”, rekao je Milatović na konferenciji za novinare.

Naveo je da podnesene žalbe Ustavnom sudu nemaju veze sa rezultatima izbora, te da ih je zato jednoglasno odbila i Izborna komisija Glavnog grada (IK) i Državna izborna komisija (DIK).

“Zato su tako i napisane da bi došle do blokiranog Ustavnog suda”.

Rekao je da građani imaju pravo da znaju ko stoji iza tih žalbi – Aleksandar Saša Zeković i Nevena Radović iz Građanske inicijative “21. maj”, Maja Miličković iz organizacije Bogougodnice, Svetosavska srpska lista i Snežana Lazović – članica DPS-a, “poznata po aferi dodjele nezakonite penzije Ranku Krivokapiću (SDP) 2020. godine”.

Milatović je naveo da se ustavne žalbe GI “21. maj” odnose na spot GP URA, a Maja Miličković se žalila da je imala poteškoća da je tokom izbornog dana da dobije informaciju na kom glasačkom mjestu glasa, iako je prema priznanju kojeg je napisala u ustavnoj žalbi, ostvarila biračko pravo u večernjim satima”.

“Gospođa Snežana Lazović je u žalbi navela da na pojedinim biračkim mjestima u našoj zemlji nema adekvatnih uslova za sprovođenje izbornog procesa. I jedna od žalbi Svetosavke je, između ostalih, je ne dobijanje poziva za učešće na TV debatama na TV Prva i TV Vijesti”, kazao je Milatović.

On je rekao da je svima jasno o čemu se radi i da je jedino što je DPS-u ostalo je da koriste desničarske organizacije i pojedince da blokira mirni prenos vlasti. Smatra da je “glavni izvršilac opstrukcije” predsjednik Izborne komisije (IK) Veselin Vukčević, “dugogodnišnji član DPS-a, sekretar Skupštine Glavnog grada, predsjednik borda direktora gradskog preduzeća Plodovi i dobitnik stana od 80 kvadrata u Podgorici”.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Mrdović: Na EU putu Crne Gore godine su odavno postale samo broj

Piše: Ines Mrdović  Od davne 2008. godine, kada je Crna Gora aplicirala za članstvo u …