Abazović opozvao četvoro crnogorskih diplomata

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović, koji je ujedno preuzeo ulogu koordinatora u Ministarstvu vanjskih poslova, donio je rješenja kojima opoziva četvoro crnogorskih diplomata koje je, septembra ove godine, imenovao na diplomatske pozicije sada bivši ministar Ranko Krivokapić, piše Pobjeda.

Prema saznanjima Pobjede, 7. novembra Abazović je otpravnicima poslova – Bojanu Šarkiću u Londonu, Veljku Milonjiću u Vašingtonu, Mirsadu Biboviću u Prištini, te Ivani Pajević, ambasadorki u Misiji Crne Gore pri Ujedinjenim nacijama u Njujorku – poslao rješenja o hitnom povratku u zemlju, zaključno sa 21. novembrom, iako su postavljeni tek prije nekoliko sedmica!

Početkom septembra, dok je ministar vanjskih poslova bio Ranko Krivokapić, odlučeno je da se u Vašington, London, Vatikan, Njujork, Budimpeštu, Tiranu, Beč i Varšavu privremeno pošalju crnogorske diplomate, uglavnom je riječ o otpravnicima poslova, sa mandatom najduže do godinu dana.

Bila je to iznuđena odluka da se, makar na taj način, ,,zakrpi“ crnogorska diplomatska mreža, koja je tokom 17 mjeseci mandata Vlade premijera Zdravka

Krivokapića i ministra Đorđa Radulovića potpuno pocijepana, a skoro dvije godine Crna Gora u većini naših diplomatskih predstavništava – nema ambasadore.

No, pad sopstvene Vlade Dritan Abazović je iskoristio za – preuzimanje pune kontrole nad radom izvršne valsti, a nakon što je smijenjeni premijer, nezakonito i neustavno, smijenio, voljom ,,stare-nove“ većine, Ranka Krivokapića i ministra odbrane Raška Konjevića, preuzeo je sa svojim partijskim drugom Filipom Adžićem oba ova resora.

Provjerite slična mjesta

Oboren pješak kod kružnog toka, prevezen u bolnicu

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila oko 10,30 časova u Šušanju, u blizini kružnog toka, …