Više rate na stambene kredite već sljedeće nedelje: Euribor nastavlja da raste

Svi koji imaju stambeni kredit već su osjetili povećanje rate, a mnogi, zbog inflacije, sve teže otplaćuju i ostale zajmove. Euribor nastavlja da raste, a veće rate na kredite očekuju se i nadalje. Koliko dugo sada niko ne može precizno da kaže, ali se svi slažu da sa rastom ulazimo i u Novu godinu, piše Blic.

Već sljedeće nedjelje mnogi očekuju novo povećanje rate na stambeni kredit. Nekima je promena na mjesečnom niovu, nekima na tri mjeseca, nekima na šest. Sada je izvesno i da moratorijuma na otplatu stambenih kredita neće biti. Guverner Jorgovanka Tabaković izjavila je pre neki dan da je razlog inflacija i da su “odnosi klijenata i banaka njihova ugovorna stvar”. Istovremeno je dodala i da bi NBS mogla da ide na neku vrstu olakšica.

“Klijenti koji imaju teškoće u otplati kredita treba da se obrate svojim bankama i da sa njima dogovaraju eventualne mogućnosti za olakšice”, rekla je Tabaković. Ona je dodala da je jedino što bi NBS mogla da uradi u tom slučaju da, ukoliko se nađe neko kreativno rješenje, “u svom dijelu regulatornih olakšica pomogne bankama da to učine samo u onim slučajevima gdje je to zaista opravdano”.

Provjerite slična mjesta

Kralja “kripto valuta” Crna Gora izručuje SAD

Kralj “kripto valuta” Do Kvon, prema odluci podgoričkog Višeg sdua, biće izručen Sjedinjeni Američkim Državama (SAD).To je …