Ministar Adrović pokušava da pomiri posvađanu upravu i Sindikat Telekoma

Ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović sa saradnicima, sastao se sa izvršnim direktorom Crnogorskog Telekoma Stjepanom Udovičićem, direktorom Sektora za korporativna i pravna pitanja Pavlem Đurovićem, direktoricom Sektora za ljudske resurse Slađanom Kalezić i rukovodstvom Unije poslodavaca Crne Gore.

Na sastanku je bilo riječi o štrajku zaposlenih u Crnogorskom Telekomu i problemima između zaposlenih i menadžmenta te kompanije.   

Izvršni direktor Crnogorskog Telekoma Stjepan Udovičić kazao je da pregovori menadžmenta sa čelnicima Sindikata traju više od godinu i da uprkos namjeri da dijalogom rješe otvorena pitanja, nijesu uspjeli da postignu dogovor. On je naveo da je Crnogorski Telekom tokom vođenja pregovora u nekoliko navrata, bio predmet kontrola Uprave za inspekcijske poslove, Odsjeka za inspekciju rada, a po inicijativi  Sindikata Telekoma.    

Ministar Admir Adrović je kazao da je imao priliku da se upozna sa zahtjevima zaposlenih Crnogorskog Telekoma na sastanku održanom u Ministarstvu rada i socijalnog staranja sa predstavnicima Sindikata kompanije, kao i njihovim razlozima stupanja u štrajk.

Kada je riječ o odnosu između Sindikata zaposlenih Crnogorskog Telekoma i samog poslodavca, ministar je ponovio da je neophodan dijalog u skladu sa Konvencijama Međunarodne organizacije rada u cilju postizanja dogovora značajnog za obje strane, koji bi doveo do prevazilaženja trenutne situacije, a što je u interesu građana i kompanija koje posluju na teritoriji Crne Gore.  

Provjerite slična mjesta

Reagovanje Telekoma: Sindikat ne osjeća bilo kakvu odgovornost

Tendencioznim ili namjerno pogrešnim tumačenjem Zakona o štrajku, rukovodstvo Sindikata već 20 dana svjesno pokušava …