Izgradnja puta Plav – Dečani podstaći će razvoj turizma i veću mobilnost ljudi

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović razgovarao je danas sa ambasadorkom Republike Kosovo u Crnoj Gori, Nj. E. Arijanom Žerka Hodžom.

Premijer Abazović i ambasadorka Hodža saglasili su se da dvije države baštine izuzetno korektnu i dinamičnu saradnju, o čemu svjedoče brojni sastanci na više nivoa s ciljem konkretizacije projekata od zajedničkog interesa, poput ekonomije, saobraćaja i turizma. U tom kontekstu, tokom današnjeg sastanka posebno je naglašen rad na izgradnji puta Plav – Dečane i nedavno potpisivanje Memoranduma o razumijevanju i saradnji na realizaciji infrastrukturnih projekata između Crne Gore i Kosova. S tim u vezi, premijer je informisan da se očekuje sastanak timova na tehničkom nivou, ali i o brojnim drugim infrastrukturnim projektima koji će, pored veće mobilnosti i boljeg povezivanja ljudi, dovesti i do razvoja turizma u tim krajevima.

Takođe, na današnjem sastanku predsjednik Vlade i ambasadorka Kosova su se saglasili po pitanju realizacije zajedničkog Biznis foruma koji će doprinijeti razvoju i još boljem povezivanju dvije države, kao i unapređenju regionalne saradnje na Zapadnom Balkanu.

Provjerite slična mjesta

Dvije osobe upale u provaliju, u toku akcija spašavanja

Dana 26.11.2022. godine u 15.15h Služba zaštite i spašavanja je primila prijavu od strane Uprave …