Bokan: Voli je protiv radne nedjelje, zabraniti pumpama da prodaju hranu

a sastanku Odbora udruženja trgovine Privredne komore danas je pregovorano o Opštem kolektivnom ugovoru i neradnoj nedjelji. Vlasnik kompanije Voli Dragan Bokan je jasno poručio da je protiv radne nedjelje. On smatra i da je neophodno na benzinskim pumpama zabraniti prodaju svega osim štampe, goriva i elektronskih dopuna.

– Prije svega, dužan sam da istaknem da nismo imali informaciju o pregovorima i predlozima izmjena Opšteg kolektivnog ugovora i modela uvođenja radne nedelje, osim iz medija. Voli je protiv ukidanja neradne nedjelje, to je naš definitivan stav po tom pitanju – istakao je Bokan.

On je kazao da kompanija Voli poziva na poštovanje svih zakonskih regulativa i njihovu pravilnu primjenu, bez pronalaženja takozvanih rupa u zakonu i njegove zloupotrebe, koje za rezultat imaju prodaju gotovo svih kategorija životnih namirnica u uslovima koji su neadekvatni, rad pojedinih trgovina nedjeljom i raznorazna dovijanja i očiglednu namjeru da se izbjegne poštovanje zakona.

– Shodno tome, smatramo da je neophodno na benzinskim pumpama zabraniti prodaju svega osim štampe, goriva i elektronskih dopuna – smatra Bokan.

Prema njegovim riječima, takođe očekuje da se zabrani prodaja na pijaci nedjeljom svih industrijskih proizvoda koje nisu poljoprivredni proizvodi i da na način na koji je regulisana neradna nedjelja, isto pravilo važi za sve markete koji posluju u okviru pijaca.

– Kada je u pitanju Opšti kolektivni ugovor, u ovom trenutku treba informisati privrednike i sva udruženja da daju svoje mišljenje, protiv smo toga da se “preko noći” i na brzinu donose odluke sa kojima nismo upoznati – zaključio je Bokan.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

CUP: Unija poslodavaca 17. godina nije dokazala svoju reprezentativnost

Crnogorsko udruženje poslodavaca (CUP) saopštilo je da je Unija poslodavaca (UPCG) jedina organizacija poslodavaca u …