Ministar traži fotografa, mjesečna plata 14.580 eura

Njemački ministar klime i privrede Robert Habek, iz redova Zelenih, uz pomoć svog ministarstva traži profesionalnog fotografa, a koji bi, za ovo radno mjesto, trebao dobiti više nego pristojnu platu, pišu njemački mediji.

Naime, kako prenosi Fenix magazine, riječ je o oglasu o kojem svi pričaju ovih dana u Njemačkoj. U samom oglasu navedeno je da bi izabrani fotograf trebao dobiti više od 350.000 evra i to u roku od dvije godine (14.580 mjesečno).

Dakle, fotograf će biti zaposlen na ugovor koji bi trajao od 1. januara 2023. do 31. decembra, 2024. godine.

Kako se dalje navodi u oglasu, moguće je produženje ugovora od dvije godine.

“Ministarstvo u kratkom roku traži fotografa za pratnju ministra i za fotografisanje po narudžbi”, navedeno je u oglasu za posao.

Kao glavno mjesto rada naveden je Berlin. Prema opisu posla, glavno mjesto rada za traženog profesionalnog fotografa su prostorije Ministarstva privrede u Berlinu.

Zadaci budućeg fotografa: fotografisanje prilikom putovanja i sastanaka, obezbjeđivanje slika i obrada slika, naručeno fotografisanje za odnose s javnošću Ministarstva privrede, te arhiviranje napravljenih fotografija, prenio je Klix.

Njemački mediji navode kako u oglasu nije navedeno fiksno radno vrijeme. Zainteresovani za ovo radno mjesto trebali bi požuriti jer je konkurs otvoren do 6. decembra.

Provjerite slična mjesta

Kralja “kripto valuta” Crna Gora izručuje SAD

Kralj “kripto valuta” Do Kvon, prema odluci podgoričkog Višeg sdua, biće izručen Sjedinjeni Američkim Državama (SAD).To je …