Bračni par Joksimović proizvodi kvalitetne domaće sokove

Bračni par Viktor i Bojana Joksimović, iz naselja Resnik u neposrednoj okolini Bijelog Polja,tačno prije pet godina, otvorili su malu fabriku sokova.

Bez radnog vremena, sa puno truda i ljubavi oni proizvode razne vrste sokova, bez emulgatora, šećera i konzervansa, te ih prodaju na domaćem tržištu.

Danas su svoju proizvodnju domaćih sokova pretvorili u posao u koji su uključili svoju porodicu. Istovremeno, na svojem porodičnom imanju uzgajaju razne vrste voća i povrća.

“U samom početku pravili smo sokove za naše potrebe, ali je ideja porasla”, kazala nam je Bojana Joksimović.

POSAO PORASTAO

Nakon što je posao rastao mogli su plasirati sokove na tržište, pa su morali kupiti opremu.

“Uspjeli su da kupe presupomoću kojih smo cijelidili manje količine sokova”, istakla je Bojana.

Prodaju je vršila putem društvenih mreža, te je potreba tržišta zahtjevala veće proizvodne kapacitete.

“Kako je interesovanje raslo, mi smo svoju zaradu iskoristili kupovinom novih mašina, komore za čuvanje voća, ambalažu i sve ono što je bilo neophodno kako bih se naša proizvodnja odvijala normalno. Sada posjedujemo sve potrebne mašine, poslovni prostor sadrži oko 200 kvadrata, imamo i rashladne komore”, pričaju nam Joksimovići.

Uskoro će dobiti sertifikat za uspješnu organsku proizvodnju sokova.

Sokove isključivo pravimo od neprskanog voća i povrća ,od jabuke, šargarepe, cvekle, maline, aronije, kruške i ostalog voća.

Bojana osim proizvodnje sokova radi i uslužno cijeđenje, otkupljuje voće i od drugih gazdinstava.

“Jako je važno da voće nije prskano i tretirano hemikalijama. Nadam se da ću u narednom periodu proširiti proizvodnju i mojima vjernim kupcima ponudila bogatu ponudu”, zaključila je Bojana.

J.Šćekić

Provjerite slična mjesta

Kralja “kripto valuta” Crna Gora izručuje SAD

Kralj “kripto valuta” Do Kvon, prema odluci podgoričkog Višeg sdua, biće izručen Sjedinjeni Američkim Državama (SAD).To je …