Umjesto Čanka: Bojan Kostreš novi predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine

Delegati 13. Izbornog kongresa Lige socijaldemokrata Vojvodine izabrali su danas Bojana Kostreša za novog predsednika stranke, sopštila je LSV.

„Nakon 32 godine pod vođstvom Nenada Čanka, LSV je ušla u talas promjena koji najvaljuje novim rukovodstvom, novim političkim iskoracima i neodstupanjem od izvornog programa partije u kojem se insistira na: demokratskim vrijednostima, multikulturalnosti i toleranciji, decentralizaciji, organizovanom razvoju i autonomnom statusu Vojvodine, zaštiti Vojvodine od neutemeljene eksploatacije njenih resursa, antifašizmu i proevropskom pravcu“, dodaje se u saopštenju.

Nenad Čanak, dosadašnji predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, nije se kandidovao na izborima za novog predsjednika.

Na Kongresu je rečeno da on ostaje u stranci i da će nastaviti da radi u oblastima političkog djelovanja LSV u kojima se procijeni da može dati najveći doprinos.

„Na Kongresu koji je održan u Novom Sadu izabrani su i novi članovi Glavnog odbora i Predsjedništva, Statutarne komisije i Nadzornog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine“, zaključuje se u saopštenju.

CdM

Provjerite slična mjesta

Reagovanje Telekoma: Sindikat ne osjeća bilo kakvu odgovornost

Tendencioznim ili namjerno pogrešnim tumačenjem Zakona o štrajku, rukovodstvo Sindikata već 20 dana svjesno pokušava …