Snježna oluja pogodila Njujork, ima mrtvih

Dvije osobe su izgubile život u ranoj zimskoj oluji koja je uz obilan snijeg pogodila dijelove zapadne američke države Njujork.

Saobraćaj je poremećen, a očekuje se da će dodatni snijeg pasti tokom vikenda.

Ova oluja takozvanog “jezerskog efekta” izazvala je udare vjetra sa jezera Iri i Ontario koji su donijeli oko 1,5 metara snijega.

Vlasti su saopštile da se čini da su smrtni slučajevi posljedica srčanih udara usljed prenaprezanja tokom čišćenja snijega u teško pogođenom okrugu Iri.

Do sinoć, meteorološka služba je prijavila oko 1,7 metara snijega izmjerenog u selu Orčard Park u okrugu Iri, 25 kilometara južno od Bafala.

Akumulacija snijega zabilježena je i na nekoliko susjednih lokacija, dok se Bafalo, drugi po broju stanovnika u državi Njujork sa oko 278.000 stanovnika, probudio sa skoro 36 centimetara snijega.

Visoki zvaničnik okruga Iri Mark Poloncarz rekao je da se jedna kuća u gradu Hamburgu djelimično urušila zbog snijega, ali više detalja nije poznato.

Kako je oluja dobijala na zamahu, meteorološka služba je navela više slučajeva u kojima su snježne oluje bile praćene udarima grmljavine i bljeskom munje, što je fenomen poznat kao “snijeg grmljavine”.

Usljed jakog vjetra i snijega na drveću i dalekovodima došlo je do prekida isporuke električne energije za više hiljada potrošača, dok je oluja takođe zatvorila više saobraćajnica u i oko NJujorka i na drugim lokacijama.

Svi osim pet od skoro 80 ​​letova koji su planirani sa međunarodnog aerodroma “Bafalo Nijagara” juče su otkazani, rekao je jedan od direktora aerodroma Li Vajc.

Provjerite slična mjesta

Smrklo kriptovalutama, svanulo advokatima: “Morate da platite grobara”

Previranja u industriji kriptovaluta potresla su velike berze i dovela do pada vrijednosti digitalne imovine. …