Turska kompanija zainteresovana za Aerodrome

Crna Gora i Turska imaju ogroman potencijal za unaprjeđenje saradnje u energetici, građevinarstvu, poljoprivredi, turizmu i trgovini, ocijenjeno je tokom susreta ministra finansija, mr Aleksandra Damjanovića i ambasadorke Turske u Crnoj Gori, Songul Ozan.

Budući da je zajednička namjera je da se ekonomska saradnja na svim nivoima pospješi analizirani su najvažniji projekti koji se, u saradnji Crne Gore i Turske već realizuju, uz poseban osvrt na aktivnosti koje zahtijevaju ubrzano iznalaženje realnih izlaznih strategija. U tom kontekstu razgovarano je o višegodišnjoj zainteresovanosti turske kompanije za Aerodrome Crne Gore, kao i o aktuelnim pregovorima kompanije Toščelik i Elektroprivrede Crne Gore oko kupovine Željezare Nikšić. Analizirajući kretanje postojećeg turskog kapitala u Crnoj Gori, kroz prizmu velikog broja investitora iz pomenute zemlje, razmatran je i slučaj Port of Adria, kojom gazduje turska kompanija.

Ambasadorka je kazala da Turska želi da poveća prisutnost na tržištu Crne Gore, uz namjeru da će prenijeti kredibilnim tamošnjim kompanijama mogućnosti za ulaganje u našu zemlju, sa posebnim akcentom na infrastrukturne projekte iz oblasti saobraćaja.

Provjerite slična mjesta

CUP: Unija poslodavaca 17. godina nije dokazala svoju reprezentativnost

Crnogorsko udruženje poslodavaca (CUP) saopštilo je da je Unija poslodavaca (UPCG) jedina organizacija poslodavaca u …