Navijači zgroženi cijenama u Kataru: Čaša piva 13,5 eura…

Nakon što su prvi navijači počeli okupirati Katar uoči Svjetskog prvenstva, objavljuju se prvi utisci na društvenim mrežama, pa tako i oni koji se odnose na cijene hrane.

Katar je oduvijek etiketiran kao destinacija za one sa dubljim džepom. No, organizacija Svjetskog prvenstva idealna je prilika da svi u ovoj zemlji dodatno zarade, pa tako i ugostitelji.

Odmah po dolasku u Katar navijači su shvatili koliko je hrana skupa, čak i za one koji dolaze iz prilično bogatih zemalja.

Tako se na specijalizovanim stranicama, koje se bave cijenom hrane na sportskim igralištima širom svijeta, pojavljuju informacije o skupocjenim obrocima i pićima u Kataru tokom najvećeg nogometnog festivala.

Posebnu pažnju privlači cijena hamburgera skromne veličine i upitnog kvaliteta koji se poslužuje zajedno s točenim pivom. Riječ je o zvaničnoj fan-zoni u kojoj je dozvoljeno konzumiranje alkohola uprkos strogim zakonima u Kataru.

Cijena tog hamburgera i male čaše točenog piva je nevjerovatnih 107 katarskih riala, odnosno 28 eura.

Grčka salata košta 38 riala, odnosno 10 eura, dok je porcija pilećih quesadilla 9 eura. Porcija nachosa košta oko 5,5 eura.

Čaša piva košta 13,5 eura i može se služiti samo osobama koje imaju 21 godinu ili više. Moraće pokazati dokument koji to potvrđuje i pit će se samo u određenim lokacijama, fan-zoni te hotelskim restoranima i barovima. Služenje alkohola i unošenje na stadione biće zabranjeno.

Klix

Provjerite slična mjesta

Od početka mjeseca cijena nafte na svjetskom tržištu se snizila za 14 dolara

Od početka mjeseca cijena nafte na svjetskom tržištu doživljava konstantan pad. Neki od razloga su …