Na sastanak došao Đukanović, nema lidera DF-a i GP URA

U Skupštini Crne Gore u toku je sastanak predsjednice parlamenta Danijele Đurović sa predsjednicima parlamentarnih partija, u cilju prevazilaženja političke krize u Crnoj Gori. Na sastanak je došao i predsjednik DPS-a Milo Đukanović.

sastanak ipak nijesu došli svi predsjednici partija, ali jesu predstavnici svih stranaka.

Iz Demokratskog fronta na sastanak su došle poslanice Branka Bošnjak, Maja Vukićević i Simonida Kordić, dok sastanku iz GP URA prisustvuje potpredsjednica partije Ana Novaković Đurović, kao i predstavnik Albanske alternative Maraš Dukaj.

Sastanku prisustvuju lider Demokrata Aleksa Bečić, predsjednik SNP-a Vladimir Joković, predsjednik SDP-a Raško Konjević, kao i Ervin Ibrahimović (BS), Damir Šehović (SD), Miodrag Lekić (DEMOS), Genci Nimanbegu (Albanska lista), Srđan Pavićević (CIVIS), Goran Danilović (Ujedinjena), Maksim Vučinić (RP) i Andrija Popović (LP).

Đurović je u izjavi za Portal RTCG ranije kazala da su izbor sudija Ustavnog suda, kompletiranje Sudskog savjeta, izbor VDT-a, te sprovođenje izborne reforme prioritetne teme oko kojih se mora naći minimum saglasnosti.

“Vremena za čekanje više nema, kao ni izgovora i opravdanja za odlaganje onoga što je davno trebalo da uradimo”, poručila je Đurović.

Poručila je da su političari u obavezi da građane izvedu iz stanja tenzije.

Provjerite slična mjesta

Reagovanje Telekoma: Sindikat ne osjeća bilo kakvu odgovornost

Tendencioznim ili namjerno pogrešnim tumačenjem Zakona o štrajku, rukovodstvo Sindikata već 20 dana svjesno pokušava …