Mekarti: Evropa sad! može računati na saradnju sa Međunarodnim republikanskim institutom

Tokom zvanične posjete Crnoj Gori, direktor za Evropu Međunarodnog republikanskog instituta (IRI), g-din Pol Mekarti sastao se sa predstavnicima Pokreta Evropa sad! i tom prilikom čestitao Pokretu na odličnim rezultatima ostvarenim na nedavnim lokalnim izborima.

U otvorenom i srdačnom razgovoru lideri Pokreta su upoznali g-dina Mekartija s političkim programom Pokreta i naglasili da je posvećenost razvoju ključni aspekt budućeg djelovanja.

Predsjednik Pokreta, mr Milojko Spajić, predočio je glavne rezultate ekonomskih i finansijskih reformi, naročito u kontekstu aktuelne globalne krize, ističući održivost sprovedenog programa. “Međunarodne institucije, ali i svi ekonomski pokazatelji nedvosmisleno govore o uspješnosti programa Evropa sad. Kako bismo nastavili da sprovodimo reforme, dobili smo podršku velikog broja građana”, izjavio je predsjednik Pokreta, mr Milojko Spajić. 

Zamjenik predsjednika, mr Jakov Milatović saopštio je da je IRI značajan međunarodni partner na  unaprjeđenju demokratskih i ekonomskih procesa, a samim tim i ukupnog života crnogorskih građana, naglašavajući da se Crna Gora mora vratiti na put ubrzanog oporavka od lošeg uticaja kojem je izložena decenijama.

Član Predsjedništva, dr Filip Ivanović upoznao je gosta s ključnim programskim ciljevima Pokreta, stavljajući poseban fokus na poboljšanje životnog standarda građana, prevazilaženje društvenih podjela i punu posvećenost evropskim integracijama, dobrosusjedskim odnosima i međunarodnim partnerstvima Crne Gore, kao glavnim spoljnopolitičkim odrednicama. 

G-din Mekarti je sa svoje strane izrazio zadovoljstvo na prilici da posjeti Pokret Evropa sad! i bliže se upozna s principima i ciljevima Pokreta i iskazao spremnost na saradnju, koja će u narednom periodu svakako biti intenzivirana. 

“Lideri i članovi Pokreta mogu računati na našu podršku, a nakon što Evropa sad! postane parlamentarna partija, formalizovaćemo saradnju koja će počivati na zajedničkim ciljevima”, zaključio je Mekarti i istakao da region Zapadnog Balkana mora ostati u fokusu interesovanja Sjedinjenih Američkih Država.

Sagovornici su takođe razmijenili mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, te o pitanjima regionalne saradnje i globalne bezbjednosti.

Pored g-dina Mekartija, sastanku su, u ime IRI, prisustovali g-din Borislav Spasojević, regionalni programski direktor i g-din Nenad Koprivica, programski menadžer.

Provjerite slična mjesta

CETI: Nakon dva mjeseca, vazduh u martu čistiji, Bijelo Polje i Pljevlja i dalje alarmantni

Nakon dva mjeseca zagađenja vazduha u prekograničnoj vrijednosti i po dvadesetak dana u sjevernom dijelu …