MEDENICA: Od sada ću samo sebe braniti

Nisam nikad pobjegla sa bojnog polja i uvijek sam bila u prvim redovima, što vi svi dobro znate, rekla je juče u sudnici Višeg suda nekadašnja prva žena crnogorskog pravosuđa Vesna Medenica, dodajući da je 40 godina časno i pošteno gradila karijeru, braneći i štiteći sudije, ali da će od sada samo sebe “da brani i zaštiti”.

Ona je riječ tražila kada je bilo izvjesno da se ni juče neće održati ročište na kom je planirana rasprava o opravdanosti optužnice protiv Medenice, njenog sina Miloša Medenice i još 14 optuženih.

“Želim da kažem nešto o bojazni da ću da pobjegnem. Ja sam svoju profesionalnu karijeru gradila časno 40 godina i radila temeljito, časno i pošteno i uvijek se nalazila u prvim borbenim redovima. Ja u ovom postupku želim da branim sebe, želim da iznesem svoju odbranu, koje pravo mi je u dosadašnjem toku postupka bilo oduzeto. Postavlja se, takođe, pitanje koja bi to crnogorska majka otišla i ostavila sina jedinca u pritvoru, njegove dvije maloljetne kćerke, kćerku udovicu i njeno siroče”, kazala je nekadašnja predsjednica Vrhovnog suda.
Dodala je da “laž dva puta obiđe zemaljsku kuglu, a istina ne uspije ni cipelu da obuje”.

“Želim da se moja istina čuje”, istakla je Medenica.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Važno saopštenje CBCG i Svjetske banke

„Centralna banka Crne Gore uspješno je obavljala svoju funkciju u prethodnom periodu koga su obilježili …