markovic

Marković: Predsjedniku Đukanoviću nije mjesto na ovom protestu, on je predsjednik svih građana

U slobodnoj demokratskoj zemlji svaki građanin ima pravo da iskaže svoj stav u odnosu na društvena i svaka druga pitanja, noćas sam tu da podržim slobodne građane u odbrani ustavnog poretka, kredibiliteta institucija, demokratije i političkih standarda, kazao je sinoć nakon protesta poslanik DPS-a Duško Marković za Dan.

Vjerujem da je došlo vrijeme da zaustavimo eroziju institucija, da institucijama damo potencijal, da se riješi institucionalna kriza koja je evidentna, a ona se jedino može riješiti na izbiorima – demokratskim putem, da građani daju povjerenje onima koji će biti spremni da vode Crnu Goru putem napretka – evropske i građanske Crne Gore, istakao je Marković.

Na pitanje našeg novinara zašto je oko njega osam telohranitelja, on je kazao da nema telohranitelje.

Ja nisam zvaničnik, ja sam poslanik. Vjerovatno ljudi šetalju, pored mene je moja porodica, moj sin, kazao je Marković.

Upitan kako komentariše to što predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nije na protestu a poziva građane da se pojave, kazao je: “Ne znam, ja mislim da predsjedniku države nije mjesto na ovom protestu, on je predsjednik svih građana, vjerovatno tako razmišlja. A poziva na protest kao odgovoran čovjek u odbrani Ustava i ustavnog poretka”.

Provjerite slična mjesta

RADONJIĆ: Sudu nije predata optužnica protiv Injac

Optužnica protiv bivše ministarke odbrane Olivere Injac nije predata Višem sudu, već je postupak pred …