Eraković: DPS ne finansira proteste, ovi građani su došli zbog srca i emocije

Poslanik DPS-a Jevto Eraković u izjavi za “Dan” je ocijenio da je na sinošnjem protestu bilo više građana nego na prošlom, te da su desetine hiljada građana došle da izraze nezadovoljstvo zbok pokušaja ustavnog puča koji parlamentarna većina pokušava da sprovede. On je kazao da je ovo jasna poruka svima koji žele da unište Crnu Goru da im to građani neće dozvoliti, jer su se vjekovima borili za svoju državu.

Na pitanje koje adrese iz inostranstva utiču na Crnu Goru, jer se niko ne buni kada ambasade SAD i Ujedinjenog Kraljevstva ispostavljaju zahtjeve i daju savjete, Eraković je kazao da “velike svjetske sile imaju pravo da dijele savjete i daju preporuke, ali ma koja sila bila, pa i svjetska diplomatija, ne može se petljati u unutrašnje stvari Crne Gore”.

Jasno je da u ovom trenutku postoji dominantno ruski uticaj preko partija koje su proruski orijentisane i imaju svoj zadatak da unište Crnu Goru, da jednu NATO državu pokažu da joj nije mjesto u NATO-u, da bude prva bivša NATO država, ali ne interesuju nas njihove namjere i ciljevi, već samo ono što je dobro za Crnu Goru – kazao je Eraković.

Odgovarajući na pitanje da li DPS finansira proteste “Ima nas”, Eraković je kazao da su protesti građanski i da misli da se sve finansira na dobrovoljnoj osnovi.

– Ja nijesam upoznat da mi učestvujemo. Ovi građani su došli zbog srca i emocije – kazao je Eraković, dodajući da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uvijek tamo gdje se brani država i da je to “pokazao u prošlosti, a pokazaće i ubuduće”.

– On gdje god da je, budite sigurni da brani Crnu Goru – kazao je Eraković.

Dan

Provjerite slična mjesta

Važno saopštenje CBCG i Svjetske banke

„Centralna banka Crne Gore uspješno je obavljala svoju funkciju u prethodnom periodu koga su obilježili …