Večeras drugi protest “Ima nas”: Neće dozvoliti rušenje ustavnog uređenja države

Na platou ispred Skupštine Crne Gore večeras će biti održan drugi protest pokreta Ima nas.

Građani su na prvom protestu zatražili povlačenje izmjena Zakona o predsjedniku Crne Gore, dogovor oko izbora sudija Ustavnog suda i održavanje vanrednih parlamentarnih izbor.

Iz Pokreta je saopšteno da su građani prisustvom na prvom protestu poručili da neće dozvoliti rušenje ustavnog uređenja države i blokadu izbora sudija Ustavnog suda.

-Potpisima podrške građanskoj peticiji od preko deset hiljada jasno su ukazali da žele vanredne parlamentarne izbore, koje vide, kao jedini izlaz iz duboke krize u kojoj se naša država nalazi – navodi se u saopštenju.

Protest je, prema riječima organizatora, pokazao snagu građanske Crne Gore i jasnu poruku građanima Vladi koja je u tehničkom mandatu i tehničkom premijeru da je ovo tek početak borbe za očuvanje tekovina Crne Gore i stvaranja savremenog i modernog društva.

-Ne odustajemo sve dok se ne ispune naši zahtjevi koji su od krucijalne važnosti za dalju budućnost države i njenih građana – kazali su iz Pokreta Ima nas.

Oni su poručili da na protestima jasno stavljaju do znanja da ne žele vraćanje u aveti prošlosti u koje nas guraji oni koji nikako da odu sa funkcija, da shvate da se Crnom Gorom ne može upravljati iz drugih država.

-Već da epicentar odlučivanja bude u Crnoj Gori, da ne želimo da smo pod ničijim šinjelom, da želimo da gradimo i državu i društvo po mjeri građana i savremenih evropskih tekovima – kaže se u saopštenju.

Početak protesta zakazan je za 20 sati.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Detalji istrage protiv Lazovića: Tajni sastanak na Grahovu sa Zvicerom, Belivukom i Miljkovićem

Uhapšeni bivši policijski funkcioner Zoran Lazović, prema tvrdnjama Specijalnog državnog tužilaštva, sastajao se sa vođom …