Medenica: Neću pobjeći, koja bi to majka ostavila sina jedinca u zatvoru

Ročište za kontrolu dokaza protiv bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice odloženo je za 25. november, nakon što je advokat Miloš Vuksanović kazao da mu nije omogićen uvid u spise predmeta. Osim toga, advokat Nebojša Asanović, tražio je izuzeće specijalnog tužioca Vkasa Radonjića koji mu je, kako tvrdi, u prethodnim postupcima onemogućio pravo na odboranu i slobodu.

Medenica je na današnjem ročištu kazala da nema namjeru da bježi i trađila da joj se dopusti da da odbranu.

Koja je to crnogorska majka koja je otišla i ostavila sina jedinca u zatvoru i ćerku udovicu i njihovu maloljetnu djecu. Laž dva puta obiđe zemaljsku kuglu a istina ne uspije ni cipelu da obuje. Želim da se moja istina čuje – rekla je Medenica.

Kazala je i da je karijeru gradila temeljno i časno godinama.

Nisam nikad pobjegla sa bojnog polja i uvijek sam bila u prvim redovima a što vi svi dobro znate. Od danas i ubuduće želim da štitim sebe i dopustite da mi pravo na odbranu što mi je do sada bilo oduzeto – dodala je Medenica.

Nakon njenih izlaganja advokat Zdenko Tomanović je rekao da je ova optužnica proizvod jednostranog rada a ne istrage.

Nismo mogli da doobijemo nijedan papir a onda su se ti dokazi objavljivali u medijima, Medenica je bila u pritvoru jer se raspitivala o mojoj adresi – rekao je Tomanović.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Reagovanje Telekoma: Sindikat ne osjeća bilo kakvu odgovornost

Tendencioznim ili namjerno pogrešnim tumačenjem Zakona o štrajku, rukovodstvo Sindikata već 20 dana svjesno pokušava …