Knežević objavio imena 270 osoba koje je ANB nezakonito prisluškivala

Predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu i jedan od lidera DF-a Milan Knežević pročitao je danas u parlamentu spisak od preko 270 osoba koje je, kako tvrdi, ANB nezakonito prisluškivala. Knežević je rekao da se radi o podacima iz dokumenta Agencije za nacionalnu bezbjednost. U pitanju su osobe koje su boravile na seminaru u hotelima “Palas” i “Kastel lastva” u Petrovcu, od 3. do 5. jula 2020. godine.

Knežević je rekao da ni aktuelni izvještaj Tužilačkog savjeta nije mnogo drugačiji od ranijih u kojem su prije svega progonili članove DF-a i predstavljali ih kao najveće neprijatelje države.

On je, nakon što je pročitao spisak, kazao da su u pitanju ljudi koje je samo tokom 2020. godine tadašnji direktor ANB Dejan Peruničić prisluškivao bez odluke Vrhovnog suda. Na tom spisku je više od 270 članova i aktivista DF-a i članova njihovih porodica, pa goniti Peruničića, kako je kazao, za zloupotrebu službenog položaja je neprihvatljivo.

Kako je kazao, svim tim ljudima postavljani su nezakonito prisluškivači u kuće i poslovne prostorije, a praćenje toliko ljudi, političkih oponenata, nije zabilježeno u svijetu.

“Zbog ovog treba da odgovara ne samo on sa još dva službenika, već čitava organizovana kriminalna grupa. Izvještaji o radu tužilaštva ranije su bili smiješni i sve što ćemo danas čuti je sve što je bilo i ranije, kada su sva sredstva bila dozvoljena u borbi protiv DF-a i naših porodica. ANB je asistirala u borbi protiv DF od 2015. i pozivam Borisa Milića da objavi sve što je prikupljeno protiv funkcionera DF do danas”, naglašava Knežević.

Kako je dodao, smiješno je da je tužilaštvo u postupcima izjednačilo dželata i žrtvu, pa danas na klupi za oštećene od Peruničića je i bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, te DF.

Predsjednik Odbora za bezbjednost parlamenta je objavio i spisak od 270 imena: 

Списак који је објавио Кнежевић

Provjerite slična mjesta

Mekalister: Crna Gora je predvodnik, pozitivna atmosfera iz Podgorice donijeta u Brisel

Premijer Crne Gore Milojko Spajić kazao je da je proširenje EU na Zapadni Balkan pitanje …