Đurović: Drugi krug glasanja za sudije Ustavnog suda 28. novembra

Kolegijum predsjednice Skupštine dogovorio je novi termin za drugi krug glasanja za sudije Ustavnog suda, i to 28. novembar, saopštila je šefica parlamenta, Danijela Đurović.

Ona je podsjetila da je kao prvi mogući termin za ponovno izjašnjavanje o kandidatima za sudije Ustavnog suda planirala 22. novembar, ali se, zbog obaveza jednog dijela poslanika koalicije „Crno na bijelo“, od tog datuma odustalo.

U tom smislu, dogovoren je novi termin za drugi krug glasanja za sudije Ustavnog suda, i to 28. novembar 2022. godine, kao prvi mogući datum kada se o ovoj važnoj temi može glasati. U skladu sa dogovorom sa današnjeg Kolegijuma, očekujem prisustvo svih poslanika kako bismo konačno ovom pitanju posvetili punu pažnju i pokušali da ga riješimo na dobrobit građana i države – kazala je Đurović.

Podsjetila je i da je ponovo sazvala sastanak na nivou predsjednika parlamentarnih partija za petak, 18. novembar,” sa željom i namjerom da što prije dođemo do rješenja, između ostalog, i o ovom pitanju koje već dugo opterećuje crnogorsku javnost”.

Vjerujem da ćemo na pomenutom sastanku doći do kompromisa kada je u pitanju izbor sudija Ustavnog suda i da ćemo na taj način otvoriti put i za rješavanje drugih pitanja koja blokiraju proces pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji. To su, kao što je poznato, kompletiranje Sudskog savjeta, izbor vrhovnog državnog tužioca, te sprovođenje izborne reforme. Kao predsjednica Skupštine, još jednom iskazujem punu opredijeljenost i odlučnost da radim na prevazilaženju ozbiljne društveno-političke krize u kojoj se nalazimo već neko vrijeme, te u tom smislu smatram da su najavljeni sastanak lidera partija 18. novembra i sjednica 28. novembra korak naprijed u tom pravcu – poručuje Đurović.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Oboren pješak kod kružnog toka, prevezen u bolnicu

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila oko 10,30 časova u Šušanju, u blizini kružnog toka, …