Đukanović: Ako EPCG nije u stanju da gradi solarne elektrane, treba je zaključati

Direktor EPCG Milutin Đukanović saopštio je, na sjednici Odbora za ekonomoju na kojoj se raspravlja o energetskim izazovima,da tu kompaniju, ako nije u stanju da gradi solarne elektrane, treba zaključati.

Ako nismou stanju da mi kao kompanija koja se bavi proizvodnjom elektične energije napravimo elektranu od 15 kilovati na krovu, mi moramo ustanak da dignemo u izradi solarnih panela gdje god se može – rekao je Đukanović.

Sve što je spremno da radi u solarnoj industriji, da budemo konukurenti na tržištu da spasimo narod i uradimo nešto istorijski za ovu zemlju – rekao je Đukanović i naveo da ukoliko bi se ponovila hidrološka situacija iz 2020, a sa cijenama iz 2023. – EPCG bi bila u plusu 198 miliona.

On je naveo da Elektroprivreda priprema novu sistematizaciju i da planiraju, ako tenderi budu dibri, da zaposle još 740 ljudi.

Đukanović kaže da im je to bilo poslednji plan.

-Poslednji nam je to bio plan nego smo mislili da uvedemo kodeks radnog mjesta, da inžinjeri znaju da rade tehnička rješenja, ekonomisti da rade biznis studije, da mora da se zna..ali evo možda ako Bog da ako tenderi budu fino išli da zaposlimo više od 700 ljudi – rekao je Đukanović.

Dan

Provjerite slična mjesta

RADONJIĆ: Sudu nije predata optužnica protiv Injac

Optužnica protiv bivše ministarke odbrane Olivere Injac nije predata Višem sudu, već je postupak pred …