Abazović – Đurašković: Nastupa vrijeme odgovornijeg djelovanja u cilju poboljšanja kvaliteta života građana Prijestonice

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović razgovarao je sa gradonačelnikom Prijestonice Cetinje Nikolom Đuraškovićem. Sastanak je organizovan povodom Dana Prijestonice, a sastanku je prisustvovao i odbornik u Skupštini Prijestonice Slavko Šole Janković.
U srdačnom razgovoru razmijenjena su mišljenja o projektima sa prostora Prijestonice koji su svrstani u Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2023. godinu poput izgradnje nove sportske hale na Obilića Poljani, ali i rješavanja glavnih infrastrukturnih problema Prijestonice, među kojima su istaknuti problemi sa vodosnabdijevanjem i tretmanom otpadnih voda.
Premijer Abazović je istakao da će pored opredijeljenih sredstava za projekte na teritoriji Prijestonice Cetinje po osnovu Zakona o Prijestonici, Vlada Crne Gore uložiti napore da pruži dodatnu pomoć u cilju što uspješnije realizacije planiranih projekata.
Đurašković je premijera upoznao sa zatečenim stanjem u Prijestonici i neisplaćenim dugovanjima, naročito u dijelu poreza i doprinosa prema zaposlenima kao i dugovanjima lokalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija Cetinje” prema Elektroprivredi Crne Gore, ali i činjenicom da je projektna dokumentacija za rekonstrukciju cjelokupne vodovodne mreže gotova.
Govorilo se o problemima koji sprječavaju rad na izgradnji sportske sale u okviru Osnovne škole “Lovćenski partizanski odred”, nastavku izgradnje puta na dionici Cetinje – Čevo – Nikšić, kao i problemima sa kojima se suočavaju bivši radnici IMO Košuta.
Razmijenjena su mišljenja i o novim projektima i idejnim rješenjima poput projektovanja regionalnog puta Ulići – Rijeka Crnojevića – Virpazar, kao i još boljeg povezivanja Cetinja i Kotora.
Sagovornici su se saglasili da Prijestonica raspolaže velikim i neiskorišćenim turističkim potencijalom, poput ikone Bogorodice Filermose i da će na turističku ponudu grada i države pozitivne implikacije imati žičara Kotor – Lovćen.
Abazović i Đurašković su se osvrnuli na rad nove lokalne samouprave i složili da nastupa vrijeme odgovornijeg djelovanja u cilju poboljšanja kvaliteta života građana Prijestonice.

Provjerite slična mjesta

Reagovanje Telekoma: Sindikat ne osjeća bilo kakvu odgovornost

Tendencioznim ili namjerno pogrešnim tumačenjem Zakona o štrajku, rukovodstvo Sindikata već 20 dana svjesno pokušava …