Uhapšen jer je htio da tuče policajce u zgradi policije

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su danas, po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u tom gradu, uhapsili D. T. (43) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Danas oko 9.45 časova u službene prostorije policije pristupio je D. T, sa Cetinja, koji je, kako su rekli iz Uprave policije, sa sobom donio lovačku poluautomatsku pušku u namjeri da je preda policiji, a koju je odmah preuzeo službenik policije.

Za vrijeme boravka u službenim prostorijama D. T. je službenicima upućivao ozbiljne prijetnje i uvrede, a prilikom hapšenja pružao je aktivan otpor i pokušao fizički da napadne jednog službenika policije, u čemu je spriječen – rekli su iz Uprave policije.

Pripadnici cetinjske policije su, dodaju, inicirali kod nadležnog tužioca zahtjev za pretres stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni.

Pretres je odrađen nakon pribavljene naredbe, a pronađena je puška i rukohvat od puške. O svemu je upoznat državni tužilc koji je naložio da se pronađeno oružje i lovačka puška, koja je prethodno predata policiji, upute na vještačenje nakon čega će se izjasniti o kvalifikaciji djela – kazali su iz Uprave policije.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Reagovanje Telekoma: Sindikat ne osjeća bilo kakvu odgovornost

Tendencioznim ili namjerno pogrešnim tumačenjem Zakona o štrajku, rukovodstvo Sindikata već 20 dana svjesno pokušava …