Pokret Ima nas: Zbog velikog interesovanja građana iz svih krajeva CG skup u četvrtak u 20 sati

Organizacioni odbor Pokreta “Ima nas” saopštio je da će se planirani protest održati u četvrtak 17. novembra sa početkom u 20 časova ispred platoa Skupštine Crne Gore.

Prvobitno je bilo planirano da protest tog dana počne u 17 sati.

Kako su naveli u saopštenju protest je pomjeren zbog ogromnog broja zainteresovanih građana iz svih krajeva Crne Gore da prisustvuju još masovnijem protestu Pokreta “Ima nas” i odbrani građanske, moderne, evropske Crne Gore.

“Građani su prisustvom na prethodnom protestu poslali poruku da neće dozvoliti rušenje ustavnog uređenja države i blokadu izbora sudija Ustavnog suda, a potpisima podrške građanskoj peticiji od preko 10.000 jasno ukazali da žele vanredne parlamentarne izbore, koje vide, kao jedini izlaz iz duboke krize u kojoj se naša država nalazi”, dodaju u saopštenju.

Kako kažu protest je pokazao snagu građanske Crne Gore i jasnu poruku građanki i građana Vladi koja je u tehničkom mandatu i tehhničkom premijeru da je ovo tek početak borbe za očuvanje tekovina Crne Gore i stvaranja savremenog i modernog društva.

“Zato ćemo sa novog, još masovnijeg i brojnijeg skupa poslati snažnu poruku – Ima nas, a tek će da nas bude. Ne odustajemo sve dok se ne ispune naši zahtjevi koji su od krucijalne važnosti za dalju budućnost države i njenih građana”, piše u saopštenju.

Na ovim protestima, kako dodaju, jasno žele da stave do znanja da ne žele vraćanje u aveti prošlosti.

“U koje nas guraji oni koji nikako da odu sa funkcija na kojima su, da shvate da se Crnom Gore ne može upravljati iz drugih država, već da epicentar odlučivanja bude u Crnoj Gori, da ne želimo da smo pod ničijim šinjelom, da želimo da gradimo i državu i društvo po mjeri građana i savremenih evropskih tekovima”, zaključuju u saopštenju.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Dvije osobe upale u provaliju, u toku akcija spašavanja

Dana 26.11.2022. godine u 15.15h Služba zaštite i spašavanja je primila prijavu od strane Uprave …