Otpušteni službenici Twittera koji su javno “prozvali” Maska

Najmanje tri službenika Twittera, koji su prvobitno “preživjeli” masovno otpuštanje radne snage, dobili su otkaze zbog javnog “prozivanja” svog novog šefa Elona Muska (Ilon Mask).

Jedan od njih je Eric Frohnhoefer, koji je odgovorio na tvit Elona Muska u kojem se novi vlasnik platforme izvinio korisnicima zbog sporosti Android aplikacije Twitter u mnogim zemljama. Uposlenik je tvrdio da je jedan podatak koji je naveo Musk netačan, a potom ga je šef upitao za tačan podatak, kao i šta je on uradio da “popravi” Twitter za Android koji je “užasno spor”.

Frohnhoefer je naveo nekoliko razloga sporosti Twittera.

“Prvo, napumpan je funkcijama koje se malo koriste. Drugo, akumulirali smo godine tehnološkog duga te smo birali brzinu i funkcije ispred performansi. Treće, provodimo dosta vremena čekajući odgovor mreže. Razmjena tvitova je nastavljena, a jedan korisnik je poručio Frohnhoeferu da je trebao informisati svog šefa privatno.

“Možda je on trebao postavljati pitanja privatno. Možda je trebao koristiti Slack ili email”, odgovorio je uposlenik.

Nakon toga je Musk također putem Twittera saopćio da je Frohnhoefer otpušten.

Uposlenik je za Forbes izjavio da nije dobio nikakvu informaciju od Twittera te da se njegov laptop “jednostavno ugasio”. Dodao je da “više niko nikome ne vjeruje u kompaniji”, kao i da su ljudi prije Muskovog dolaska bili “otvoreniji i slobodni da kritikuju, što danas nije slučaj”.

Otkaz je dobio i Ben Leib, koji je odgovorio Musku na isti tvit te mu poručio da “ne zna o čemu priča”, a iz sličnog razloga je otpuštena i Sasha Solomon.

Klix

Provjerite slična mjesta

Pet scenarija francuskog angažmana u Ukrajini: Moguć i direktan rat s Rusijom

Francuska vojna prisutnost u Ukrajini, ako do nje dođe, mogla bi biti u obliku jednog …