Ministar Adrović: Zaposleni da štite svoje profesionalne, ekonomske i socijalne interese

Ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović sa saradnicima, sastao se sa generalnim sekretarom Unije slobodnih sindikata Crne Gore Srđom Kekovićem i predsjednikom Sindikata Crnogorskog Telekoma Željkom Burićem.

Tema sastanka bio je štrajk zaposlenih u Crnogorskom Telekomu i aktuelni problemi između zaposlenih i menadžmenta te kompanije.

Predsjednik Skindikata Crnogorskog Telekoma Željko Burić kazao je da zaposleni štrajkuju zbog nepostizanja dogovora u pregovorima koji traju još od kraja prošle godine, a koji, zbog nespremnosti menadžmenta te kompanije i odsustva volje za istinskim socijalnim dijalogom, nijesu dali konkretne rezulatate.

Ministar Admir Adrović ukazao je na to da zaposleni kod poslodavca imaju pravo na stupanje u štrajk, kojim štite svoje profesionalne, ekonomske i socijalne interese po osnovu rada i da se sve suprotno tome smatra povredom prava zaposlenog.

Kada je riječ o odnosu između Sindikata zaposlenih Crnogoskog Telekoma i samog poslodavca, ministar je, u skladu sa Konvencijama Međunarodne organizacije rada, predložio dijalog u cilju postizanja dogovora značajnog za obje strane.

Provjerite slična mjesta

Oboren pješak kod kružnog toka, prevezen u bolnicu

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila oko 10,30 časova u Šušanju, u blizini kružnog toka, …