Sjutra hitan sastanak u Vladi. Tema – stanje u jednom preduzeću

Sazvan hitan sastanak u Vladi oko Instituta Igalo
Za sjutra u podne zakazan je hitan sastanak u Vladi Crne Gore sa predstavnicima loklane uprave Herceg Novi i Instituta “Doktor Simo Milošević” Igalo, na kojem bi trebalo da se razgovara o aktuelnoj situaciji u ovoj ustanovi.
Sastanku će, kako saznaje TVCG, prisustvovati ministri zdravlja i finansija Dragoslav Šćekić i Aleksandar Damjanović.

Opštinu Herceg Novi predstavljaće predsjednik Stevan Katić sa saradnicima dok će iz Instituta biti prisutan v.d. izvrsnog direktora dr. Savo Marić sa članovima odbora direktora.

Institut je godinama u lošoj finansijskoj situaciji pogoršanoj u posljednje vrijeme čestim blokadama računa zbog presuda po tužbama zaposlenih usljed nižeg koeficijenta u odnosu na ostale ustanove u sistemu javnog zdravstva. Ukupni dugovi su preko 30 miliona eura

Država je vlasnik 56,48% akcijskog kapitala Instituta dok je nešto iznad 27 odsto u vlasništvu kompanije “Vile olive” Žarka Rakčevića koji je nedavno izjavio da je Institut pred stečajem.

Institut “Doktor Simo Milošević” kao jedina i najstarija rehabilitaciona ustanova u Crnoj Gori postoji preko 70 godina.

Prostire se na oko 240 hiljada kvadrata zemljišta na najatraktivnijim lokacijama u Igalu.

Pet, sada već dosta ruiniranih objekata, površine je preko 90 hiljada kvadrata. Stalno zaposlenih je oko 550 sa sezoncima ljeti ima i do 700 radnika.

Zbog problema u ovoj Ustovi, ali i bolnici “Meljine” za sjutra je bio zakazan okrugli sto na temu ”Zdrastveni turizam u Herceg Novom- juče, danas, sjutra”.

Skup je zbog hitnog sastana u Vladi odložen za 28. novembar.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Kralja “kripto valuta” Crna Gora izručuje SAD

Kralj “kripto valuta” Do Kvon, prema odluci podgoričkog Višeg sdua, biće izručen Sjedinjeni Američkim Državama (SAD).To je …