“Ima nas”: Novi protest u četvrtak, prikupljeno 10.000 potpisa za izbore

Pokret “Ima nas” najavio je drugi protest za četvrtak, 17. novembar, u 17 časova na platou ispred Skupštine Crne Gore.

Protest je prvobitno najavio potpredsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Jevto Eraković na Tviteru, iako ta partija nije formalno organizator.

“Crna Gora se od momenta dolaska “oslobodilaca” nalazi u dubokoj političkoj, insitucionalnoj, finansijskoj, ekonomskoj, bezbjednosnoj, zdravstvenoj krizi i jedini izlaz iz ove blokade jeste raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora kako bi Crna Gora što prije dobila državno odgovornu Vladu koja će štiti interese države i raditi u korist građana. Kao što smo i na prošlom protestu najavili naše zahtjeve od njih ne odustajemo. Za dobrobit cijele države Crne Gore, njenih građanki i građana, deblokade rada institucija, prosperiteta i sustizanja evropskog standarda života u Crnoj Gori, potrebno je što prije izaći na izbore, povući sramne izmjena Zakona o predsjedniku koje predstavljaju svojevrsni ustavni puč i deblokada Ustavnog suda”, navodi se u saopštenju pokreta.

Dodaju da je peticiju za hitne vanredne parlamentarne izbore potpisalo preko 10.000 građana.

Pozvali su građane da im se u četvrtak pridruže, kako bi “zajedno izvojevamo odlučujuću pobjedu za modernu, građansku, emancipatorsku, evropsku Crnu Goru.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Dvije osobe upale u provaliju, u toku akcija spašavanja

Dana 26.11.2022. godine u 15.15h Služba zaštite i spašavanja je primila prijavu od strane Uprave …