Mitropolija i Laković grade kompleks sa 59 stanova u Budvi

Mitropolija i kompanija HDL podnijeli su ranije Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma prijavu gradnje druge faze poslovno-stambenog kompleksa, nakon što su izmirili komunalije Opštini Budva.

Radovi se već intenzivno izvode, izgrađeni su potporni stubovi na objektu supermarket i polako počinje da dobija obrise buduća zgrada.

Na crkvenoj zemlji pored gradske kapele prije dvije godine izgrađen je veliki jednospratni hipermarket HDL, kao poslovni aranžman sa SPC.

Nekadašnja glavna gradska arhitektica Budve Ana Samardžić je 2019. dala saglasnost na idejno rješenje poslovno-trgovačkog kompleksa HDL.

Idejnim rješenjem na crkvenoj zemlji predviđene su dvije faze – gradnja jednospratnog poslovno-trgovačkog centra i gradnja još četiri sprata sa ukupno 59 stanova.

Da bi HDL mogao da izgradi supermarket, bilo je potrebno kompletiranje parcele, pa je početkom novembra 2018. Skupština opštine, tijesnom odborničkom većinom, dala zeleno svjetlo da se podgoričkoj kompaniji proda 483 kvadrata opštinske zemlje za 154 hiljada eura.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Finansijski uspon Air Montenegra: rast prihoda i profita

Nacionalni avioprevoznik, Air Montenegro, nastavlja sa finansijskim i operativnim usponom, generišući 62,3 miliona eura prihoda …