MANS: Ko garantuje da Medenica neće pobjeći?

Kako su procijenili da neće pobjeći iako je već pokušala? Na osnovu čega su zaključili da neće uticati na svjedoke, saopštili su iz Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS), komentarišući puštanje na slobodu Vesne Medenice.

Bivšoj predsjednici Vrhovnog suda ukinut je juče pritvor, nakon što je šest i po mjeseci provela u istražnom zatvoru.

Uhapšena je 17. aprila zbog sumnje da je član kriminalne organizacije koju je formirao njen sin Miloš Medenica. On je ostao iza rešetaka.

Lisice na ruke Medenici su stavljene tog dana oko 22 časa na podgoričkom aerodromu, dok je pokušavala da se ukrca na let za Beograd.

Odluku o ukidanju pritvora, donio je Viši sud nakon što su se njeni pravni zastupnici žalili Apelacionom sudu na rješenje kojim joj je produžen boravak iza spuških bedema.
Iz MANS-a su zatražili da se objave sve odluke sudova koje se odnose na Medenicu, pitajući koje sudije su odlučivale o pritvoru i da li su u konfliktu interesa.

”Kako su procijenili da neće pobjeći iako je već pokušala? Na osnovu čega su zaključili da neće uticati na svjedoke”, naveli su na Fejsbuku.

Njan branilac, advokat Zdravko Begović kazao je da je Viši sud donio rješenje o ukidanju pritvora jer nema opasnosti od bjekstva.

Potvrdio je da je prethodno uložio žalbu na rješenje vijeća Višeg suda o produženju pritvora.

Nakon žalbe advokata, Apelacioni sud je ukinuo rješenje Višeg suda i vratio na ponovno odlučivanje. Nakon novog vijećanja, donijeta je odluka u njenu korist.

Samostalna savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda Marija Raković, izjavila je juče “Vijestima” da je odluku o ukidanju pritvora donijelo vanraspravno krivično vijeće Višeg suda u Podgorici…

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Loše vijesti o cijenama struje

Biće potrebne godine da se cijene energenata vrate na nivo prije rata u Ukrajini, rekao …