DPS podnosi krivičnu prijavu protiv Lekića i rukovodstva Rudnika uglja

Ugovor između Rudnika uglja i EPS (Elektroprivreda Srbije) po kojem crnogorsko državno preduzeće srpskom prodaje ugalj po višestruko nižoj cijeni od tržišne, štetan je pravni akt kojim rukovodstvo dodatno uništava ovog pljevaljskog nekadašnjeg privrednog giganta, ocijenili su iz Demokratske partije socijalista, rekavši da će u narednim danima podnijeti krivične prijave protiv odgovornih lica zbog, kako kažu, zaštite ovog preduzeća.

Kako navode, o štetnosti ugovora sa EPS svjedoči i najava promjene ugovornog aranžmana i dizanje cijene za skoro 70 procenata od prvobitno ugovorene.

-Dovoljan je podatak da je Milan Lekić, durektor RU, građanima Crne Gore prodavao ugalj za četiri puta višu cijenu od one koju je dao Elektroprivredi Srbije. Sa pravom se rukovodstvo srpskog energetskog giganta hvalilo odličnim aranžmanom koji je napravio sa Lekićem, samo je problem što je to na štetu građana Crne Gore- navode iz DPS-a.

Kada, kako kažu, ovakvom poslovnom aranžmanu doda da je Lekić od početka svog mandata u Rudnik zaposlio dodatnih i nevjerovatnih 600 radnika, da je određena radna mjesta dodjeljivao i kao svadbene poklone, vidi se kako je kadar Demokratskog fronta, upravljao ovom firmom kao svojom đedovinom a ne javnim preduzećem od ključnog interesa za elektroenergetsku stabilnost države.

-Njegovim lošim poslovnim potezima, masovnim partijskim zapošljavanjima u Rudniku uglja Pljevlja direktno je ugrožena likvidnost, čime je kompanija dovedena pred izvjesan bankrot. U cilju zaštite ovog državnog preduzeća, svih zaposlenih i njihovih porodica, ali i vitalnih interesa države Crne Gore, Demokratska partija socijalista će protiv Lekića i drugih odgovornih lica u ovom privrednom društvo podnijeti u narednih nekoliko dana krivične prijave i o tome obavijestiti javnost- zaključili su.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Reagovanje Telekoma: Sindikat ne osjeća bilo kakvu odgovornost

Tendencioznim ili namjerno pogrešnim tumačenjem Zakona o štrajku, rukovodstvo Sindikata već 20 dana svjesno pokušava …