Akcija SDT-a: Uhapšeni Igor i Zoran Pavićević i Veselin Kovačević

Službenici Uprave prihoda i carina Igor Pavićević i Zoran Pavićević i radnik Zetatransa Veselin Kovačević, privedeni su juče po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva u sklopu istrage o švercu cigareta. U okviru iste istrage saslušan je u prostorijama SDT-a službenik MUP-a, Odjeljenja unutrašnje kontrole, Petar Joksimović.

Državni tužilac i portparol Specijalnog državnog tužilaštva Vukas Radonjić kazao je za Pobjedu da je po nalogu državnog tužioca u SDT-u policija uhapsila tri osobe, zbog osnovane sumnje da su dvije učinile krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i primanje mita, a treća zloupotrebila položaj u privrednom poslovanju.

Kako nam je nezvanično saopšteno, Igor i Zoran Pavićević su uhapšeni u prostorijama Uprave prihoda i carina na svom radnom mjestu. Obojica su, kako je objavio portal Libertas, često bili članovi Komisije za uništenje robe pod carinskim nadzorom.

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja pretresli su više lokacija u Podgorici, ali nije poznato da li su oduzeti materijalni dokazi koji bi pomogli u istrazi.

Za sada nije pouzdano jasno što se službeniku MUP-a Petru Joksimoviću, koji je dao iskaz u svojstvu građanina, stavlja na teret. Prema informacijama Pobjede, ispituje se njegova uloga u krađi cigareta iz skladišta Zetatransa.

Izvori Pobjede iz istrage tvrde da ovaj slučaj nema veze sa aktuelnom istragom državnog šverca cigareta od oktobra ove godine, u koju je upleten bivši prvi čovjek UPC Rade Milošević. Prema informacijama našeg lista, Specijalno državno tužilaštvo je ponovo otvorilo istragu o navodnim nelegalnim aktivnostima koje je svojevremeno ispitivao policijski inspektor Predrag Šuković, sadašnji načelnik Specijalnog policijskog odjeljenja.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić je, odmah nakon informacije o hapšenjima, poručio je ,,da će Crna Gora pobijediti kriminal“.

Klupko se odmotava, razbijamo spregu kriminala i trulog dijela državnog aparata. Oslobađanjem od korumpiranih službenika i onih bliskih kriminalnim strukturama, reformišemo institucije i vraćamo punu efikasnost sistema – napisao je Adžić na Tviteru.

I ova Adžićeva hitra izjava potvrđuje informacije Pobjede da nije riječ o nastavku istrage o državnom švercu za vrijeme dok je direktor UPC bio Rade Milošević, fisoki funkcioner GP Ura Dritana Abazovića.

Provjerite slična mjesta

Od početka mjeseca cijena nafte na svjetskom tržištu se snizila za 14 dolara

Od početka mjeseca cijena nafte na svjetskom tržištu doživljava konstantan pad. Neki od razloga su …