Abazović čestitao dobitnicima nagrada EU za istraživačko novinarstvo

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović čestitao je ovogodišnjim dobitnicima nagrada Evropske unije za istraživačko novinarstvo koje su juče uručene na Medijskoj konferenciji EU i Zapadnog Balkana.

Među nagrađenim novinarima iz Crne Gore su Mihailo Jovović, novinar i urednik „Vijesti”, koji je osvojio prvu nagradu za serijal priča o tajnim letovima predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, zatim Đurđa Radulović, novinarka CIN-CG za tekst o požarima i dokumentarni film „Požari u Crnoj Gori: Uzroci i posljedice“, koja je osvojila drugu nagradu, kao i Marko Vešović i Vladimir Otašević, koji su dobili treću nagradu za dokumentarni film „Tajne zločina – Ubistvo Duška Jovanovića”, u režiji Rada Jocovića.

„Izrazito je važno za slobodu medija, istinu i pravdu da se istraživačko novinarstvo crnogorskih novinara prepoznaje van granica naše države“, istakao je Abazović.

On je naglasio odgovornu ulogu istraživačkih novinara u Crnoj Gori koji su ukazujući na probleme i društveno-političke anomalije protekle tri decenije često bili meta napada, ranjavanja, pa čak i ubistava.

„Uvjeren sam da će ove nagrade za dobitnike biti podsticaj za još odlučniju borbu za istinu i pravdu kao nenadmašn ideal demokratskog društva, ali i motiv drugim novinarima da nastave raditi u istom smjeru”, zaključio je Abazović.

Provjerite slična mjesta

Važno saopštenje CBCG i Svjetske banke

„Centralna banka Crne Gore uspješno je obavljala svoju funkciju u prethodnom periodu koga su obilježili …