Na izborima u SAD-u u Pensilvaniji pobijedio čovjek koji je mrtav

Zastupnik države Pensilvanija u Sjedinjenim Američkim Državama koji je umro prošli mjesec ponovno je izabran na svoju posljednju poziciju, prenosi američki FOX news.

Demokrata Anthony “Tony” DeLuca preminuo je 9. oktobra nakon kratke borbe s limfomom, bolešću koju je prethodno dva puta pobijedio. Imao je 85 godina, saopštili su iz Kluba demokrata u Zastupničkom domu Pensilvanije.

DeLuca je bio državni predstavnik Pennsylvanije s najdužim stažem, piše Pittsburgh Post-Gazette.

“Iako smo izuzetno tužni zbog gubitka zastupnika Tonyja DeLuce, ponosni smo što vidimo birače koji nastavljaju iskazivati svoje povjerenje u njega i njegovu predanost demokratskim vrijednostima tako što će ga ponovno izabrati posthumno. Uskoro će uslijediti vanredni izbori”, obavili su na twitteru Demokrati Pensilvanije.

DeLucina protukandidatkinja iz redova Zelene stranke Queonia “Zarah” Livingston, kandidovala se na izrazito ljevičarskoj platformi, stavljajući u fokus svoja tri glavna prioriteta “okoliš”, “okončanje rata protiv droga” i “smanjenje oružanog nasilja”.

DeLuca se politikom počeo baviti služeći jednoj od gradskih komisija a zatim je pet godina bio vijećnik u Penn Hilsu. Nakon toga dvije godine je bio zamjenik gradonačelnika Penn Hillsa prije nego što se kandidirao za svoju posljednu poziciju. Imao je četvero djece, devetero unučadi i troje praunučadi.

Provjerite slična mjesta

CUP: Unija poslodavaca 17. godina nije dokazala svoju reprezentativnost

Crnogorsko udruženje poslodavaca (CUP) saopštilo je da je Unija poslodavaca (UPCG) jedina organizacija poslodavaca u …