Kapisoda: Odnos države prema Rukometnom savezu nula, države nema!

Predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore (RSCG) Petar Kapisoda nije krio oduševljenje uspjehom naših rukometašica, atmosferom u dvorani Morača tokom grupne faze Evropskog prvenstva, ali ni ogorčenje odnosom države prema Savezu i potpunim odsustvom podrške u organizovanju velikog i zahtjevnog takmičenja.

-Ovo prvenstvo nijesu organizovale tri države, nego su ga organizovale: država Slovenija, država Sjeverna Makedonija i Rukometni savez Crne Gore. Eto tako! – kazao je Kapisoda, gostujući u Drugačijoj radio vezi na Anteni M.

Na pitanje kako je, ipak, sve prošlo sjajno, uz oduševljenje i ljudi iz EHF-a, sa prvim čovjekom Evropske rukometne organizacije Mihaelom Vidererom i generalnim sekretarom Hansom Hauslajtnerom na čelu, proslavljeni rukometaš je odgovorio da je potrebno da se “odereš od rabote”.

-Potrebno je da, što bi rekli Cetinjani, uzmeš da sekaš. I to je ono što smo radili posljednju godinu, da bi sve ispalo ovako kako je ispalo – istakao je on.

Kapisoda se zahvalio firmama bez kojih ne bi bilo moguće ispuniti obaveze i tako uspješno organizovati sportski mega spektakl: Takt, No form architects, Margor, VR prevoz, Rašo Ristović light&sound.

-Veliko im hvala i naklon do poda. Da je iko od njih tražio da im se nešto unaprijed plati – mi smo mrtvi” – rekao je predsjednik RSCG.

Na pitanje Antene M đe se nalazi država u cijeloj priči oko organizacije takmičenja, Kapisoda je poručio da države nema.

-Nula! Države nema! Ja ne znam o kojoj državi ti pričaš?! Moram ti reći – neće meni par političara koji su tu na vlasti ogaditi moju državu. Niti ću ja da gubim obraz pred Evropom zbog toga što neko neće da nam pomogne ili ne prepoznaje to što smo napravili. Jer, ovo je podvig. Kažem ti – samo je trebalo da neko sinoć uđe u dvoranu i vidi sve to – naveo je proslavljeni rukometaš.

Kapisoda dodaje da sa ministrom sporta ima odličan odnos, ali da mu je gospodin Lalošević kazao da u budžetu nema novca za RSCG i obaveze prema EP. 

-To je tužna slika i žao mi je zbog toga – ističe legendarni rukometaš.

Naglašava da su drugi apsurd državne kompanije.

-Ja ne shvatam jednu stvar kako niko od njih ne nađe poslovni motiv, da prepozna priliku da se izreklamira preko nas na ovakvom takmičenju, na najvećem mogućem nivou, jer slika iz Morače ide u cijelu Evropu? To mi nije jasno? Ipak su naši momci i đevojke popularni, možda i najpopularniji.”

Licemjernim smatra čestitke državnih funkcionera nakon pobjeda rukometne reprezentacije, onih koji su u prilici da pomognu RSCG, a neće to da učine.

Himnu pjevamo kako pjevamo, kome se ne sviđa neka izađe

Na opasku da je problem sa aktuelnom vlašću i ljudima koje je postavila na čelo državnih kompanija to što rukometaši i rukometašice “prejako pjevaju himnu”, Kapisoda je poručio:

-Pjevamo je kako je pjevamo, kako osjećamo. I tako će i biti… Kome se ne sviđa, neka izađe. Što ću ja sad, tu im ne mogu pomoći – uz smijeh kaže Petar Kapisoda.

Predsjednik RSCG podsjeća da je u subotu ujutro sve počelo nalik na “Armagedon”, zbog kiše koja je napravila potop u dijelu dvorane. Sve je, međutim, sanirano brzo, zahvaljujući “bratskom odnosu” kompanije Bemax.

-Na jednom mjestu, iznad 35 stolica točilo je kao da nema krova, kao na livadi. A za nekoliko sati treba da počne Prvenstvo Evrope, u koje si uložio godinu dana rada, a sve su oči uprte u tebe. E, ajde sad majčin sine… Ali, to ti je isto kao kad imaš starijega brata, kojega zoveš da pomaže. Tako je uskočila kompanija Bemax. Da je trebala mehanizacija, oni su htjeli sve da daju da nam pomognu. Nije trebala, srećom, pa se s dva radnika i jednim inžinjerom i malo materijala uzeli i zakrpili. Kad sekaš i kad se izmučiš mora ti na dobro izaći – istakao je predsjednik RSCG.

Kapisoda je zahvalio firmama koje su pomogle u kupovini, zbog odluke EHF-a, izuzetno skupih ulaznica, što je pomoglo da “lavice” igraju pred punom dvoranom i uz nevjerovatnu podršku navijača. Otkriva da je sinoć, na utakmici protiv Poljske, oboren rekord u jačini zvuka koji su proizveli crnogorski navijači – 123 decibela (jedan više nego protiv Njemačke).

Način na koji se publika sinoć oprostila od Jovanke Radičević, ljubav i poštovanje koje joj je pokazano, Kapisoda vidi kao odraz izuzetne hemije koja od početka postoji između navijača i naših rukometnih reprezentacija.

Antena M/Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Reagovanje Telekoma: Sindikat ne osjeća bilo kakvu odgovornost

Tendencioznim ili namjerno pogrešnim tumačenjem Zakona o štrajku, rukovodstvo Sindikata već 20 dana svjesno pokušava …