Svjetski mediji o otvaranju Adriatic 42: Velika vijest za cijeli jahting svijet

Vijest o otvaranju Adriatic 42, jedinstvenom objektu za popravku i održavanje mega jahti, objavili su brojni inostrani mediji.

Informaciju o zvaničnom otvaranju ovog projekta, koje je upriličeno 28. oktobra u Bijeloj, objavili su, između ostalih, najčitaniji mediji u Ujedinjenim Arapskim Emiratima WAM, Dubaimedia office, Gulf News te specijalizovani portali za jahting industriju Superyacht Times i OnBoard online kao i brojni drugi.

U tekstovima se navodi da je konzorcijum koji čine PM Holdings LLC, odnosno kompanija Investment Corporation of Dubai (ICD) i Drydocks World Dubai, kompanija DP World pokrenuo objekat za remont i popravku najvećih jahti na svijetu.

Kao posebno važnu vijest strani mediji naglašavaju to što je prva jahta koja je stigla u Adriatic 42 upravo najveća na svijetu, jahta Black Pearl.

Svjetski mediji osvrnuli su se i na značaj pomorske industrije u ovom dijelu Mediterana, te na nekadašnje Brodogradilište Bijela koje je iznjedrilo brojne pomorske stručnjake. Kako su naveli, uz Adriatic 42 ova industrija ulazi u novu održiviju i inovativniju etapu, a pod kormilom Drydocks World, vodećeg pružaoca usluga u ovoj oblasti.

„Otvaranje projekta Adriatic 42 i početak remonta velika je vijest za Crnu Goru, ali definitivno i za cijeli jahting svijet. Bilježimo ogromno interesovanje za naš projekat i usluge koje nudimo klijentima. I u narednom periodu nastavljamo da promovišemo zemlju kroz brojne internacionalne aktivnosti na prestižnim jahting sajmovima, a sve sa ciljem da se Crna Gora još bolje pozicionira kao najpoželjnija remontna i jahting destinacija na svijetu“, saopšteno je iz kompanije Adriatic 42.

Provjerite slična mjesta

Važno saopštenje CBCG i Svjetske banke

„Centralna banka Crne Gore uspješno je obavljala svoju funkciju u prethodnom periodu koga su obilježili …