Viele Euro Geldscheine

Pacijent traži 30.000 eura odštete od Opšte bolnice Nikšić: Dali mu pogrešnu krvnu grupu

Direktorica Opšte bolnice Nikšić Dušanka Perović kazala je za “Dan” da je pacijent kojem je u martu ove godine osoblje dalo pogrešnu krvnu grupu tužio ustanovu i na ime materijalne odštete tražio isplatu 30.000 eura. Ona ističe da bolnica ne prihvata taj zahtjev jer pacijent zbog propusta nije imao težih posljedica po zdravlje.

Pacijentu je 24. marta ove godine, na internom odjeljenju, greškom data krv neodgovarajuće krvne grupe koja je bila namijenjena drugoj osobi, što je dovelo do anafilaktičkog šoka, zbog čega je hitno upućen u Klinički centar. Zbog propusta je komisaja bolnice suspendovala jednu medicinsku sestru, dok drugoj nije produžen ugovor o volonterskom radu.

Perović ističe da je na nadležnom sudu da odluči da li je opravdan zahtjev pacijenta da mu se ipslati toliki novac.

Iako je prvobitno kazao da neće tužiti bolnicu, to se desilo i tražio je odštetu oko 30.000 eura. Mi smo poslali odgovor da to ne prihvatamo jer nije došlo do većih posljedica zbog tog slučaja, osim kada se incident desio. Taj novac nije isplaćen i o tome će se odlučivati tokom sudskog postupka. Inače, propust se dogodio kada ja nisam bila na čelu ustanove, pacijentu smo uvijek bili na usluzi i pružali pomoć. Mi smo u razgovoru sa određenim vještacima medicinske struke saznali da je zahtjev pacijenta neopravdan. Ostalo je na sudskim organima da utvrde da li je uopšte došlo do posljedica – kaže Perović.

Provjerite slična mjesta

Pobjeda: Abazović i Joković pripremaju odluku o ulasku Crne Gore u „Otvoreni Balkan“

Abazovićeva vlada koja se nalazi u tehničkom mandatu u narednih 15 dana trebalo bi da …