Lideri DF-a poručili da se više neće odazivati pozivima na dijalog: Đukanović poslao poruku da nije za rješavanje krize

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević poručili su da se više neće odazivati pozivima na dijalog lidera parlamentarnih partija i da je cilj predsjednika Crne Gore i lidera Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića da do dijaloga i dogovora o rješavanju duboke političke krize ne dođe.

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević kazao je da je predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović danas “odbio dijalog i poslao jasnu poruku – da nije zainteresovan za rješavanje političke krize”.

“Predsjednici parlamenta sam ranije uputio dopis za politički dijalog zbog političke krize, kako bi se izašlo iz blokade koja nanosi štetu državi. Insistirao sam da se okupe lideri stranaka, jer je to format u kojem treba da se preuzme odgovornost za budućnost zemlje. DF se ozbiljno pripremio, ja sam imao jedan predlog, ali danas je Đukanović, lider najjače opozicione partije, odbio dijalog i poslao jasnu poruku – da nije zainteresovan za rješavanje političke krize. Pošto nije došao ni on ni Konjević, ocijenili smo da ne postoje uslovi da se ova priča nastavi”, rekao je Medojević.

Dodao je da “interes građana mora biti iznad pojedinačnih i partijskih interesa”.

Lider Demokratske narodne partije Milan Knežević naveo je da je javnost imala priliku da se uvjeri da je DPS s partnerima “skliznuo u ekstremizam i radikalizam”.

“Ovo danas je samo nastavak sinoćnjeg protesta s kog se prijetilo srpskom narodu istjerivanjem, gdje su se čule ksenofobne poruke. Ovo je i poruka našim evropskim partnerima koji su nas pozivali na razgovor. Đukanović je demonstrirao da ne želi razgovor i konsenzus. Mi u DF-u smo završili s bilo kakvom inicijativom koja će biti široko upućena, jer je očigledno da je DPS odabrao vaninstitucionalno djelovanje”, kazao je Knežević.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Važno saopštenje CBCG i Svjetske banke

„Centralna banka Crne Gore uspješno je obavljala svoju funkciju u prethodnom periodu koga su obilježili …