Đurović: Želimo veću prisutnost britanskih investitora u Crnoj Gori

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović susreo se, tokom boravka u Londonu sa trgovinskim izaslanikom britanskog premijera Martinom Vikersom. Na sastanku je razgovarano o daljem unapređenju ekonomske saradnje i povezivanju britanske i crnogorske ekonomije, privrednika i investitora.

Ministar Đurović istakao je da je Crna Gora otvorena investiciona destinacija za britanske kompanije.

Želimo da što veći broj britanskih privrednika bude prisutan u Crnoj Gori, jer smo zemlja sa ogromnim potencijalom za investicije u brojne sektore. Uvjeren sam da je i Britanski biznis klub koji je otvoren ove godine, odlična polazna tačka za intenziviranje naše saradnje i stimulans za poslovne ljude iz Velike Britanije da upravo kod nas razvijaju svoje biznis ideje, dodao je Đurović.

Tokom sastanka ministar Đurović osvrnuo se i na spoljnotrgovinsku razmjenu između Crne Gore i Velike Britanije. On je ocijenio da je u narednom periodu neophodno raditi na poboljšanju iste kako bi se što veći broj crnogorskih autentičnih proizvoda našao na britanskom tržištu.

Martin Vikers kazao je da je Velika Britanija spremna da u svim oblastima unaprijedi saradnju i odnose sa Crnom Gorom. On je potvrdio zainteresovanost britanskih investitora za ulaganja u našu zemlju i istakao da je izvjesna posjeta britanskih privrednika kako bi se dodatno upoznali sa investicionim ambijentom i poslovnim šansama.

Provjerite slična mjesta

Oboren pješak kod kružnog toka, prevezen u bolnicu

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila oko 10,30 časova u Šušanju, u blizini kružnog toka, …