evropasad

Čarapić: Podnijeta tužba Upravnom sudu radi poništenja ponovnog izbora Vukovića za gradonačenika

Danas smo Upravnom sudu Crne Gore predali tužbu radi poništenja odluke Skupštine Glavnog grada o izboru dr Ivana Vukovića za gradonačelnika Podgorice, koja je usvojena na neregularnoj sjednici od 20. oktobra 2022. godine, svega tri dana prije održavanja lokalnih izbora, a nakon prethodne odluke Upravnog suda, kojim je utvrđena nezakonitost Vukovićevog imenovanja u julu.

Ovim ispunjavamo obećanje dato građanima da ćemo svim dozvoljenim sredstvima braniti njihovu izbornu volju iskazanu na oktobarskim izborima, te činimo dodatni korak ka stvaranju uslova da nova vlast što prije profunkcioniše u punom kapacitetu.

Podsjećamo javnost da je Skupština Glavnog grada svjesno kršeći zakon izabrala Vukovića za njegov treći mandat na period neograničenog trajanja, čime je prekršen član 55 Zakona o lokalnoj samoupravi, kojim je eksplicitno propisano da se predsjednik opštine bira na period od četiri godine. Da je namjera DPS-a bila da Vuković zauvijek upravlja Glavnim gradom pokazuje i ponašanje predsjednika Izborne komisije Glavnog grada, Veselina Vukčevića, koji odbija da zakaže sjednicu izborne komisije na kojoj bi se proglasili rezlutati izbora, a protiv koga smo juče podnijeli krivičnu prijavu.

Pokret Evropa sad! je istrajan u tome da osujeti opstrukcije DPS-a po pitanju proglašenja konačnih rezultata izbora i demokratske tranzicije vlasti i da, primjerom razobličavanja njihove namjere da zauvijek budu zakačeni na gradske i državne resurse koje su decenijama zloupotrebljavali, pokaže da je vrijeme samovolje i neustavnog djelovanja DPS-a prošlo.

Provjerite slična mjesta

CUP: Unija poslodavaca 17. godina nije dokazala svoju reprezentativnost

Crnogorsko udruženje poslodavaca (CUP) saopštilo je da je Unija poslodavaca (UPCG) jedina organizacija poslodavaca u …