Abazović sa Biling: Nastaviću da apelujem o nužnosti izbora sudija Ustavnog suda

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović susreo se danas sa Viktorijom Biling, direktorkom za Evropu Foreign Office Ujedinjenog Kraljevstva. Tom prilikom Abazović ponovio je da izbor sudija Ustavnog suda jedini način za izlaz iz političke situacije, ali i normalno uspostavljanje funkcionisanja institucija.

Premijer Abazović je naglasio da je to odgovornost svih političkih subjekata, istakavši da će nastaviti da apeluje prema predstavnicima političkih subjekata o nužnosti donošenja takve odluke u Skupštini 22. novembra. U tom kontekstu, predsjednik Vlade je naveo da je to pitanje koje prevazilazi partijske interese i prikaz stepena odgovornosti prema pitanjima od najvažnijeg društvenog interesa.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o globalnoj krizi izazvanoj ruskom agresijom na Ukrajinu, kom prilikom je premijer ponovio da Crna Gora kao odgovorna NATO članica doprinosi očuvanju stabilnosti i bezbjednosti Evrope i svijeta.

Provjerite slična mjesta

Kralja “kripto valuta” Crna Gora izručuje SAD

Kralj “kripto valuta” Do Kvon, prema odluci podgoričkog Višeg sdua, biće izručen Sjedinjeni Američkim Državama (SAD).To je …