Lukašenko: Danas gori Ukrajina, sjutra će gorjeti cijela Evropa

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko rekao je da stanovnici zemalja Evropske unije ne žele rat, ali da njihove vlade nijesu bile u stanju ugasiti požar u vlastitoj kući, javlja bjeloruska agencija BelTA.

“Njemačka, cijela Evropa danas nemaju vođe. Volio bih da imaju. Ne mogu ugasiti požar u vlastitoj kući”, rekao je bjeloruski čelnik.

Dodao je da Evropljani ne žele ovaj rat.

“Oni razumiju da je to danas Ukrajina, pokušaji destabilizacije Bjelorusije, a sjutra će gorjeti cijela Evropa”, rekao je Lukašenko.

Prema njegovim riječima, ako iznenada izbije novi svjetski rat, to će pogoditi i Ameriku.

“Jedino čega se Amerikanci boje je nuklearnog oružja jer do tamo može doći. Ako se nuklearno oružje ne koristi, znači da će se boriti konvencionalnim oružjem. Gdje? Ovdje će ratovati. Bit ćemo u ovom kotlu ovdje. Ukrajina već gori. Ne postoji takva država kakva je bila Ukrajina. Najplodnije tlo, najljepša priroda! U šta su pretvorili državu? Ovo je katastrofa”, rekao je Lukašenko.

Lukašenko smatra da elite niza zemalja ne žele zaustaviti sukob. Naprotiv, pokušavaju produbiti rat kako bi sačuvali vlastitu moć, tvrdi on.

“Evropljani se moraju probuditi i zaustaviti rat. Ne mogu. Nije im dopušteno. Sjedinjene Države su iskoristile situaciju. Jesu li oni pravi vođe ako su dopustili Amerikancima da donesu dodatno nuklearno oružje u Evropu? Oni su luđaci”, poručio je diktator.

Klix

Provjerite slična mjesta

Reagovanje Telekoma: Sindikat ne osjeća bilo kakvu odgovornost

Tendencioznim ili namjerno pogrešnim tumačenjem Zakona o štrajku, rukovodstvo Sindikata već 20 dana svjesno pokušava …