Istanbul utočište škaljaraca i kavčana: Kriju se pod lažnim identitetima, žive na visokoj nozi

Istanbul je proteklih godina postao utočište kriminalaca, a gotovo na svakih nekoliko mjeseci otkrije se da je neki od pripadnika zavađenih kotorskih klanova boravio u Turskoj, krijući se pod lažnim identitetom. Tako je bilo i sa pripadnikom kavačkog klana Željkom Bojanićem, koji je nedavno uhapšen u Istanbulu, u gradu u kome je pre samo dva mjeseca ubijen i vođa škaljaraca, Jovan Vukotić, piše beogradski Danas.

Bojanić je osumnjičen da je ubio suparnika iz škaljarskog klana Rista Mijanovića a njegovo tijelo zakopao u dvorištu vile u kojoj je stanovao. Turska policija trenutno traga za posmrtnim ostacima ubijenog čovjeka, a pomenuti kavčanin slovio je za jednog od opasnijih kriminalaca i duže se nalazio na međunarodnoj potjernici.

Željko Bojanić Foto:printscreen/Europol

Istanbul proteklih godina slovi za mjesto gdje se kriju brojni pripadnici zavađenih kotorskih klanova. U nameri da pobegnu od pravde, ali i suparnika, odlaze u Tursku, a ta tradicija je, kako se čini, pokrenuta još 2018. godine.

Naime, septembra te godine Vukotić je uhapšen u turskom ljetovalištu Antalija dok je bio u društvu svoje partnerke. U to vrijeme, za Vukotićem su tragale i Srbija i Crna Gora, dve države čija je državljanstva imao, ali i Grčka u kojoj je bio osumnjičen za šverc oko 140 kilograma kokaina.

Policija je tada kod Vukotića pronašla pasoš na ime Georgije Andonov, koji je, kako je kasnije utvrđeno, koristio nekoliko meseci tokom 2018. na aerodromima u Barseloni, Varšavi, Antaliji, Istanbulu i u Ukrajini.

Vukotić je odmah zatim proteran u Srbiju, koja ga je tada potraživala zbog korišćenja lažnog pasoša.

Razlozi zbog kojih je Vukotić baš Tursku odabrao za mjesto gde će se kriti nije poznato, ali je izvesno da su njegovim koracima krenuli i brojni drugi kriminalci, koji su utočište pronašli u Istanbulu.

Pojedini su nedavno i uhapšeni u tom turskom gradu. Među njima je i Nikšićanin Radoje Živković zvani Žuti, rođak i čovjek od najvećeg povjerenja jednog od vođa kavačkog klana Radoja Zvicera.

Radoje Zvicer Foto: detective-info.com.ua

Živković, inače rođak Zvicera, uhapšen je u Istanbulu sa još 11 osoba zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Vukotića.

Riječ je čoveku koga tužilaštva više zemalja povezuju sa nekoliko surovih likvidacija članova škaljarskog klana, ali mu je Vukotić, bez sumnje, bio najvažnija meta.

Da je Istanbul utočište kriminalaca nesumnjivo je pokazalo i nedavno hapšenje Bojanića koji se u tom gradu krio pod lažnim imenom.

Istragom je utvrđeno i da je pomenuti kavčanin Bojanić u Tursku ušao sa lažnim makedonskim pasošem na ime Andelew Belchew Jordan.

Interesantno je da su i ubijeni Vukotić i Bojanić potpuno normalno živeli u Turskoj, štaviše na visokoj nozi.

Tako je ubijeni Vukotić živeo u luksuznom dijelu Istanbula koji ima svoje obezbeđenje. Sa druge strane, Bojanić je živio u vili.

Ono što je izvjesno jeste da su obojica normalno živeli, iako su se za to vrijeme nalazila na potjernicama nekoliko država.

Izvor: Danas

Provjerite slična mjesta

Reagovanje Telekoma: Sindikat ne osjeća bilo kakvu odgovornost

Tendencioznim ili namjerno pogrešnim tumačenjem Zakona o štrajku, rukovodstvo Sindikata već 20 dana svjesno pokušava …