Glavni grad finansijski podržao preduzetnice, evo imena

U prethodnom periodu realizovan je VII Konkurs Glavnog grada za podršku razvoju ženskom preduzetništvu, a u skladu sa tim danas je upriličeno potpisivanje ugovora sa dobitnicama podrške.

Sa ponosom možemo istaći da Glavni grad u kontinuitetu pruža podršku projektima koji su značajni za društvenu zajednicu, te je kroz ovaj vid podrške Glavnog grada više od 60 žena dobilo priliku da razvije ili unaprijedi svoju biznis ideju. Glavni grad je do sada za ove namjene, kroz šest konkursa, obezbijedio 120.000 eura, dok su ovim konkursom opredijeljena sredstva u iznosu od 20.000 eura.

„Naša ideja je bila da upravo na bazi ovog programa ponudimo pomoć onda kad je najpotrebnija, a to je u samom startu. Zahvaljujući tome, danas imamo priliku da konstatujemo da u Podgorici imamo cijelu novu mrežu preduzetnica. Puno je je onih koje se danas biznisom vrlo uspješno bave, razvijaju svoje firme, zapošljavaju ljude, što je za nas jako značajno, imajući u vidu socio – ekonomski ambijent“, kazao je Vuković te dodao da sve skupa čini da žene budu ne samo ekonomski snažnije, nego da budu i samostalnije, nezavisnije, a to je u jednom tradicionalnom društvu kakvo je crnogorsko vrlo često preduslov za ukupnu emancipaciju žena.

Gradonačelnik Vuković iskazao je zadovoljstvo time što je i ove godine interesovanje za konkurs bilo jako veliko, kao i zbog prispjeća vrlo kvalitetnih ideja i formi biznis planova.

„Nemam dilemu da ćete uspješno nastaviti da realizujete svoje biznis ideje i ono što je jako važno da će ovaj konkurs služiti kao dodatni podstrek onim ženama koje se možda i dalje dvoume da li da krenu ovim putem. Smatram da je ovo pravi put, da je ekonomska samostalnost nešto što posebno u vremenu u kom živimo dolazi do izražaja u punoj mjeri, pogotovo kad su žene u Crnoj Gori u pitanju. Uz uvjerenje da će implementacija ovih biznis planova teći kako treba, u nadi da će i u narednom periodu Glavni grad nastaviti da snažno podržava i stimuliše razvoj ženskog preduzetništva, želim vam sreću“, zaključio je Vuković.

Dobitnice su izrazile veliko zadovoljstvo i zahvalnost zbog odnosa Glavnog grada prema njihovim biznis idejama, te su istakle da ova podrška predstavlja značajan korak ka implementaciji njihovih planova.

“Moje preduzeće je iskoristilo priliku da uradi jedan biznis plan, predstavi nove pragrame koje ćemo uz podršku Glavnog grada realizovati puno brže. Želim da se zahvalim Glavnom gradu što je prepoznao značaj naše škole, kao značaj naših kako sadašnjih, tako i budućih programa koje planiramo da realizujemo”, kazala je Milena Radović (Novi program dvojezičnog kreativnog centra za djecu Action Mama).

Kroz ovaj konkurs podržan je razvoj i unapređenje poslovanja ženskog preduzetništva, sa sljedećim biznis idejama: Raičević Marija – Love & bags MNE-handmade tašne, Ćalić Marijana – Galerija umjetnina i autentičnih crnogorskih suvenira, Borović Mirela – Kreativna radionica Džidža, Agović Larisa – Razvoj postojećeg biznisa u Tehnolarapro, Raičević Margita – Uvođenje novih usluga u modnom studiju Margita, Šebek Radunović Ana – Arte Belleza, Stanišić Vanja – Analiza tržišta concept store radnji, Kanura Dijana – Floratoijum cvijeće, kafa i kroasan, Milonjić Radmila – Prevoz putnika i organizovanje tura u NP Skadarsko jezero, Radović Milena – Novi program dvojezičnog kreativnog centra za djecu Action Mama.

Provjerite slična mjesta

Reagovanje Telekoma: Sindikat ne osjeća bilo kakvu odgovornost

Tendencioznim ili namjerno pogrešnim tumačenjem Zakona o štrajku, rukovodstvo Sindikata već 20 dana svjesno pokušava …